+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: problem z nagrywarka samsung sh-182m

Szeregowy pucekfcb ma szanse

Domyślnie problem z nagrywarka samsung sh-182m

mam problem z nagrywarka samsung sh-182m kupilem ja niedawno i sprawdzalem na innych komputerach i dziala normalnie ale na moim nie za bardzo. problem polega na tym ze nie chce czytac plyt dvd z danymi, zdjeciani itp. bo po okolo 3 minutach pokazuje mi ze te plyty sa puste lub wyskakuje tekst nieprawidlowy fornat. czyta ona natomiast orginalne flimy dvd bez zadnego problemu od czego to moze byc
    Ostatnio edytowane przez pucekfcb ; 08.Jan.2007 o 17:18

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Witaj,
    Czy dokładnie sprawdziłeś ten napęd na innych komputerach? Na ilu i czy ich konfiguracja była podoba do Twojego? Czy jeżeli rozpoczniesz kopiowanie danych z takiej problematycznej płyty (trwa to ponad 3 minuty) to problem ten też występuje?

Czy masz płytę główną opartą o chipset nforce i zainstalowałeś sterowniki IDE tego producenta?

Czy masz zainstalowane ASPI? Wyłącz program antywirusowy.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie ?

Cytat Napisał pucekfcb
    mam problem z nagrywarka samsung sh-182m kupilem ja niedawno i sprawdzalem na innych komputerach i dziala normalnie ale na moim nie za bardzo. problem polega na tym ze nie chce czytac plyt dvd z danymi, zdjeciani itp. bo po okolo 3 minutach pokazuje mi ze te plyty sa puste lub wyskakuje tekst nieprawidlowy fornat. czyta ona natomiast orginalne flimy dvd bez zadnego problemu od czego to moze byc
    Obstawiałbym za zasilaczem - jest po prostu zbyt słaby lub też cienkiej jakości - samsung jest trochę kapryśny jeśli chodzi o zasilanie - zrobiłem małe doświadczenie - mój benq chodził przy napięciu 10,5 V (!), Samsung dopiero przy 11,5 (V).

Szeregowy greyhead ma szanse

Domyślnie

Mam dokładnie ten sam problem z nagrywarką Samsung SH-S182D. Nie czyta nagranych DVD. Nagrywa ale nie czyta. Z tłoczonymi nie ma problemów. Mam zainstalowany WindowsME i to on jest winowajcą Na próbę zainstalowałem Windows2000 i problemy z czytaniem DVD zniknęły, ale niestety byłem zmuszony do powrotu na WindowsME i pomimo instalacji na czyściutkim dysku problem z czytaniem nagranych DVD powrócił. Dodam że z CD nie ma najmniejszego kłopotu. Zna ktoś rozwiązanie tej zagadki?

Szeregowy MiL999 ma szanse

Domyślnie

To cos dziwnego jest z ta nagrywarka bo kupilem ja wczoraj i dvd czyta dobrze ale plyty cd bardzo powoli. Szybciej nagrywa niz odczytuje. Moze faktycznie trzeba do niej jakos skonfigurowac system?

Szeregowy ffrreeaakk ma szanse

Domyślnie

Mam dokładnie taki sam problem z tym napędem. Nagrywa bez problemu, a czyta tłoczone, ale nie nagrywane. Mam XPSP2.
    Widzę, że nie jestem sam.
    Spójrzcie ile ludzi tutaj ma z tym problem!
    Kod:
    http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=203593
    Ciekawe czy nowy zasilacz pomógłby w tej kwestii. Nie mam najnowszego komputera i chyba nie chce mi się inwestować w nowy zasilacz. Na razie jeszcze pokombinuję i może pożyczę od kogoś na próbę.
    Ostatnio edytowane przez ffrreeaakk ; 13.Jan.2007 o 17:38

Szeregowy Artuccio ma szanse

Domyślnie

Mam identyczny problem z ta nagrywarka nawet zanioslem ją spowrotem do sklepu i musialem zaplacic za sprawdzenie jej wrrr

Szeregowy ffrreeaakk ma szanse

Domyślnie

Sprawdziłem nagrywarkę u kolegi na mocniejszym zaislaczu (350W) i śmiga pięknie. Nie jest więc uszkodzona. Pożyczyłem od niego ten zasilacz i sprawdziłem na swojej konfiguracji sprzętowej i również działa.
    W moim przypadku problem już rozwiązany - kwestia tylko kupić nowy, porządny zasilacz
    Też sprawdź u kogoś.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)