+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problem z nagrywarką BenQ DW1655

Szeregowy Cubeusz ma szanse

Domyślnie Problem z nagrywarką BenQ DW1655

Witam, mam problem z nagrywarką, która dzisiaj do mnie dotarła. Dodam, że była ona wcześniej używana, ale wcześniejszy właściciel nie miał z nią problemów. Chodzi oczywiście o nagrywarkę BenQ DW1655.

Opiszę problem od początku.
    Mam 2 napędy, jeden napęd DVD LG, drugi nagrywarkę CDRW TDK. Odłączyłem ten drugi napęd i podłączyłem BenQ. Jednak nie włączyła się, BIOS także jej nie wykrył, dodatkowo poczułem spaleniznę, zapewne coś się podfajczyło. Próbowałem też podłączać do niej kable od LG tamten napęd odłączając, jednak dalej to samo. Nagrywarka w żadnym wypadku się nie włączyła. Mam więc pytanie:

1. Co mogło się w niej spalić?
    2. Czego to wina?
    3. Czy zostało mi tylko i wyłącznie odesłania na gwarancję?

PS. Napęd podłączałem 40-żyłkową taśmą IDE

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Spaliło się coś Ciężko powiedzieć co się mogło stać bez rozebrania napędu... Nawet do końca nie jestem pewny czy uznają gwarancję - być może masz jakiś zabójczy zasilacz. Coś mi się wydaje, że prawdopodobnie kupiłeś ją na allegro i właściciel (jak w większości przypadków) jest zwykłym oszustem.

Szeregowy crowbme ma szanse

Domyślnie

co do nagrywarki to anabolo moze miec, racje, lecz ja odbiene nie co od tego tematu i zwroce sie do anabolo. dlaczego sadzisz, ze na allegro sa glownie oszusci. nie mam pojecia? sam kupuje na allegro rozne rzeczy od kilku juz lat i jeszcze mi sie nie zdrzylo kupic "szajsu". a nawet gdy bylem niezadowolony, to sprawe zalatwiano szybko i niemal bezbolesnie dla obu stron.

Szeregowy Cubeusz ma szanse

Domyślnie

Zdecydowałem się jednak odesłać ją na gwarancję, bo chyba już nic z nią nie zrobię, coś się w niej spaliło, czuć to wyraźnie... Zastanawiam się tylko, jak mam dokładnie opisać tę usterkę...

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie ?

Cytat Napisał crowbme
    co do nagrywarki to anabolo moze miec, racje, lecz ja odbiene nie co od tego tematu i zwroce sie do anabolo. dlaczego sadzisz, ze na allegro sa glownie oszusci. nie mam pojecia? sam kupuje na allegro rozne rzeczy od kilku juz lat i jeszcze mi sie nie zdrzylo kupic "szajsu". a nawet gdy bylem niezadowolony, to sprawe zalatwiano szybko i niemal bezbolesnie dla obu stron.
    Bo denerwują mnie oferty typu: "sprzęt dostałem od babci i mówiła, że działał, ale ja nie mam możliwości sprawdzenia...", albo jak wyciągałem z kompa to działał..." albo jeszcze super-inna-promocja - nie chcę robić tu z tego offtopa. Szczerze na allegro jeśli już coś kupuję to mało wartościowego, a sprzęt to wolę dokładnie obejrzeć na miejscu niż później mieć problemy i tracić czas...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)