Dla mnie ocena zawyżona.
Ten model to porażka i krok do tyłu.
Przestarzałe dalej OPC i praktycznie bez względu na prędkość zapisu przekroczone błędy Beta.
Płyty DL zapisuje w ocenie końcowej bardzo dobrze ?
Przecież wyniki są zaprzeczeniem. Beta i śr. wartości TA tak wysokie że płytki nadają się tylko do kosza.
Ogólnie bardzo słaby napęd, hałaśliwy, wpadający w wibrację a korekcja ciut lepsza od Plextora 760A.
Nie polecam zakupu.
Można przerobić na BenQ 1800. Zapis min lepszy.
![]()
To, że LiteON robi szajs to wiadomo nie od dziś... Płyty DL zapisuje bardzo dobrze w porównaniu do nie DLW planach liteon'a są też inne 18, które mają te same prędkości zapisu, ale są na nowych chipsetach MT1858 oraz z OPU Hitachi 353. Na tych chipsetach mają być nowe szesnastki, więc pewnie będzie je można mododwać na wyższy model...Tyle, że na razie nie ma rzadnej pewności, że nowe modele ujrzą światło dzienne.
Jak wiadomo, że to jest szajs, to po co było zmieszczać test ?
Wystarczyła by wzmianka "Po przeprowadzeniu testów, które wypadły tragicznie, napiszemy tylko nie polecamy tego sz... " Redakcja.
Czyż nie było by prościej?
A co do samego napędu, oszczędności widać jak na dłoni - mechanika slabej jakości,wibracje są, korekcja nie najlepsza, zapis przeciętny, choś jak w wynikach testu pokazano, "plusy" palą się dobrze.
ps. czy Redakcja ma zapas płyt na których robi testy wszystkich napędów ? bo jak wiadomo ostatnio coś się dzieje z płytami, a jak wiadomo (?)jakośc płyt ma podstawowe znaczenie dla zachowania obiektywności testu
ps2. "wrogowie" Liteona nie powinni się wypowiadać![]()
Nie zgadzam się ze stwierdzeniem że Lite-ONy to szajs, bynajmniej nie ostatnie modele, mam na myśli SHM-165H/P6S i LH-18A1H/P.
IMHO 165-mi Lite-ON wrócił do "peletonu" wśród producentów nagrywarek.
Faktem jest że seria LH praktycznie nic nowego nie wnosi (prócz prędkości zapisu), powiem więcej - można by rzec że zrobili krok w tył, ale podkreślam nie jest to szajs.
![]()
A po to robimy test, że producent powierzając nam go spodziewa się rzetelniejszesz oceny niż w przypadku "fachowych" pism komputerowych, w których z danych testów nagrywarki praktycznie nic nie wynika...Napisał rork
Płyty są kupowane w większej ilości, bo tak jest taniej - ale nie chomikujemy ich na rokNiestety nie da się zapewnić, że ich jakość jest zawsze taka sama - ale po to (m.in) przedstawia się testy na kilku płytach. Poza tym może się zdarzyć, że napęd jest walnięty - taka enigmatyczna sytuacja była już w przypadku LG.
Mówiąć "szajs" miałem na myśli tragiczną jakość wykonania tych napędów - bo trochę niecodzienne jest to, że kolejna seria bardziej hałasuje - jak hałasuje to wiadomo, że napęd wpada w wibracje, a jak wpada w wibracje to odbija się to na zapisie/odczycie. Na począku myślieliśmy, że dostaliśmy wadliwy model - jednak jak się okazało "każdy" tak ma :/Napisał melag
Co do modeli wymienionych przez Ciebie zgadzam się w 100%, ale i tak są dość awaryjne![]()
Jeśli chodzi o jakość wykonania w 100% się zgadzam, a już seria LH to szczyt "oszczędności" w negatywnym tego słowa znaczeniuNapisał anabolo
![]()
Producent nie musi swoich kolejnych napędów dawać innym do testów.Napisał anabolo
Warunki w jakich testuje i dostępne profesjonalne urządzenia praktycznie gwarantują pełny obraz o nowym produkcie.
Taka jest polityka.... tanio, względnie dobrze i być pierwszym za wszelką cenę.
Podoba mi się polityka Pioneera. Oryginalne rozwiązania, kolejne modele jeszcze lepiej dopracowane.
Wszyscy już 18-20x a Pioneer dopiero teraz... na końcu. Jakość dalej utrzymana.
![]()
No dobrze, ale producenci jakoś nigdy nie są skorzy to prezentowania swoich wyników i zawsze okrzykują swoje produkty jako najlepsze... Więc muszą robić coś, by się liczyć z opinią publicznąNapisał slawekj
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)