+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: nieznośny system RAW

makoto1979
    Gość

Domyślnie nieznośny system RAW

Witam mam pytanie dotyczace systemu plików RAW który to system znajduje się na mojej nagrywarce LG .Nie moge odczytywać dysków dvd od innych użytkowników ponieważ ich nagrywarki wyposażone są w system CDFS po nagraniu płyty dvd w programie Nero.v7.5.9.0 oni również nie mogą odczytać danych z tego dysku .Nie jestem pewny czy to że mam sformatowane partycje w systemie NTFS ma wpływ na system w nagrywarce ale jeżeli ktoś wie jak zamienić RAW na CDFS i miałby ochote podzielić się tą wiedzą ze mną to byłbym wdzięczny bo powiem szczeże że spedziłem już dzisiaj pare godzin przed kompem i nie znalazłem żadnych danych które by mi pomogły jeżeli ktoś by wiedział albo miał jakieś linki które mi pomogą byłbym wdziczny

mój e mail to spiotro@interia.pl ale bede śledził ten wątek wiec z góry dziekuje jeżeli by ktoś wiedział cos na ten temat

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

hm... RAW to nie jest sytem plików, to jest "wzór" dla systemu plików, czyli nagrywając czystą płytę (RAW) powstaje Ci system plików np. CDFS
    ©u®E™

makoto1979
    Gość

Domyślnie

ale po nagraniu płyty wyciągnięciu jej i wsadzeniu z nagranymi plikami nadal pokazuje pliki raw. A jak wypalam komuś płytke to ta osoba nie moze jej odczytać a u mnie widze wszystkie nagrane pliki .
    Ostatnio edytowane przez makoto1979 ; 21.Jan.2007 o 21:10

makoto1979
    Gość

Domyślnie

na wszelki wypadek sprawdzilem plytki ktore mam od kumpli i nagrywarka mi ich nie czyta i pokazuje nadal system raw .Normalnie juz nie wiem co to moze byc no ale jak mowisz ze raw to wzór dla systemu plikow to znaczy ze nie widzi płyty wogóle ale dlaczego tak się dzieje po ponownej prubie wyskakuje taki komunikat
    (system windows nie może czytać z tego typu dysku.Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem windows) i tak jest cały czas no już nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez makoto1979 ; 21.Jan.2007 o 21:46

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Sprawdz te nagryware na innym kompie, podejrzewam ze jest uszkodzona.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

fakt może jest uszkodzona albo cos w systemie. Spotkałem się kiedyś z przypadkiem podobnym do Twojego,(nagrywarka nie czytała płyt) ale tam chodziło o XP z jakiejś warezowni a po zmianie na "legalny" było już ok.
    ©u®E™

makoto1979
    Gość

Domyślnie

No tak windowsa mam jakiego mam ale kumple też mają takiego i wszystko gra byłem już w serwisie i powiedzieli że wszystko jest wpożądku ,że nagrywa ,czyta wszystkie płyty .Więc teraz siedze i męcze sie dalej he he może nie zasne nad klawiaturą hi hi .

kaz-zie
    Gość

Domyślnie

proponuję reinstalkę systemu i wgranie tylko jednego programu do wypalania płyt ( najlepiej oryginał ,bez craka i generatorów kluczy )

makoto1979
    Gość

Domyślnie

dopiero co robiłem reinstalke wiec taka opcja nie wchodzi w gre nagrywam w nero wiec program sprawdzony a napęd mam taki (http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...4163B&model=2#) to jest własnie cała specyfikacja mojej nagrywarki

Domyślnie

sprawdź kable no i zasilacz, zobacz ile masz na +5V , jeśli jest 4,80 lub mniej to wina zasilacza, podobno LG są kapryśne przy niskich napięciach
    ©u®E™

makoto1979
    Gość

Domyślnie

to nie wina zasilacza , poza tym mogę nagrywać płyty dvd rw tylko po nagraniu inni nie mogą ich czytać a jak mam płyty od innych to po prubie odczytania wyskakuje cos takie (system windows nie może czytać z tego typu dysku.Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem windows ) no i nie wiem

makoto1979
    Gość

Domyślnie

heheh już wiem co było nie tak . Wykasowałem nero i zainstalowałem nowy program do nagrywania i jest ok , nero było problemem i tyle . Rada dla wszystkich jest taka - masz problem z nagrywarka , zainstaluj najpierw orginalne lub darmowe programy a potem szukaj dalej .

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)