+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Zmiana booktype'a oraz dobry zapis - jaki model?

Szeregowy pewu ma szanse

Domyślnie Zmiana booktype'a oraz dobry zapis - jaki model?

Witam!
    Przebrnąłem przez kilka wątków, i nadal nie wiem jaki model wybrać. Potrzebuję nagrywarki, która ma możliwość zmieny BOOKTYPE'a, np. z DVD+R DL na DVD-ROM. Zdecydowanie kupiłbym PIONEER DVR-111D, tyle, że nie znalazłem na stronie producenta żadnej aplikacji do zmiany booktype'a. Pytanie jest takie - jaką aktualnie kupić nagrywarkę, która umożliwi mi zmianę booktype'a jak i w dobry jakościowo zapis płytek dvd (plusy, minusy oraz dvd+r dl)?

Pozdrawiam!

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Zmianę księgi dokonuje się w programie do nagrywania np. Nero. Możesz ustawić zmianę ręczną lub automatyczną, tzn. gdy nośnik zostanie wykryty "plusowy", to przed zapisem zostanie zmieniony na DVD-ROM.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy pewu ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Zmianę księgi dokonuje się w programie do nagrywania np. Nero. Możesz ustawić zmianę ręczną lub automatyczną, tzn. gdy nośnik zostanie wykryty "plusowy", to przed zapisem zostanie zmieniony na DVD-ROM.
    OK, w DVD Decrypter'ze faktycznie jest taka opcja, ale z tego co czytałem, to nie ma tam zakładki 'Pioneer' do wyboru. W samym Nero nigdy nie szukałem takiej opcji, więc pytanie dodatkowe - czy Pioneer 111D daje możliwość zmiany boktype'a? Jeśli tak to w jaki sposób? Przykładowo - potrzebuję nagrać poprzez CloneCD obraz ISO na płytkę DVD+R DL z booktype'm DVD-ROM. Mając LiteOn'a zmieniam w "LiteON Bit Setting Utility" dla 'next write' i już, jak to można zrobić mając Pioneer'a 111D?

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

w nero ładujesz pliki do nagrania (dvd lub inne ) klikasz next , otwiera się okno z palnikiem ( jeśli masz dwa to można wybrać który ma palić ) obok ścieżki z palnikiem jest okno "opcje " klikasz , otwiera się okno informacji o palniku , na dole po lewej masz wybór rodzaju księgi , tam wybierasz dvd-rom , to ustawienie pozostaje na stałe nawet jeśli zamkniesz program , oczywiście można je zmienić na inne przy następnym wypalaniu , pozdrawiam i powodzenia
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Szeregowy pewu ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    ...tam wybierasz dvd-rom , to ustawienie pozostaje na stałe nawet jeśli zamkniesz program
    Następnie otwieram CloneCD, i nagrywam na np. Pioneer 111D płytkę DVD+R DL jako DVD-ROM? Jeśli chcę inaczej nagrywać, to otwieram znowu nero i zmieniam booktype'a? Czy dobrze rozumię?
    Cytat Napisał asterix
    ...oczywiście można je zmienić na inne przy następnym wypalaniu , pozdrawiam i powodzenia
    OK, to może inaczej zadam pytania, na które chciałbym znać odpowiedź:
    - Pioneer 111D umożliwia zmianę booktype'a?
    - jeśli tak, to jak to zrobić aby nagrać płytkę ze zmienionym booktype programem, który nie ma w swoich opcjach takiej funkcji (DVD Decrypter ma, ale nie dla Pioneer'a, czym to jest spowodowane, jeśli Pioneer to umożliwia)?

Domyślnie

Cytat Napisał pewu
    Następnie otwieram CloneCD, i nagrywam na np. Pioneer 111D płytkę DVD+R DL jako DVD-ROM? Jeśli chcę inaczej nagrywać, to otwieram znowu nero i zmieniam booktype'a? Czy dobrze rozumię?OK, to może inaczej zadam pytania, na które chciałbym znać odpowiedź:
    - Pioneer 111D umożliwia zmianę booktype'a?
    - jeśli tak, to jak to zrobić aby nagrać płytkę ze zmienionym booktype programem, który nie ma w swoich opcjach takiej funkcji (DVD Decrypter ma, ale nie dla Pioneer'a, czym to jest spowodowane, jeśli Pioneer to umożliwia)?
    ad1 ) nie pamiętam aby clone cd miał taką opcję
    ad2 ) nie palnik umożliwia zmianę book type a program
    nero ma opcję zmiany book type , jeśli chodzi o pionka to nie jestem za bardzo obeznany ale zdaje się że nowsze palniki mają opcję palenia w dvd-rom , jeśli palnik ma tą opcję ta potrzebujesz tylko programu do ustawienia tej opcji , nero też pokazuje czy Twój palnik ma możliwość taką możliwość , w głównym oknie nero jest okno "dodatki" w tym oknie jest informacja o systemie , kliknij na tym info , odczekaj chwilę , jak otworzy się okno z info to znajdziesz tam ścieżkę z dvd-rom , jeśli w okienku obok jest ptaszek to znaczy że Twój palnik może wypalać w trybie dvd-rom , jeśli nie jesteś pewien czy Pioneer 111D ma tą opcję bo jeszcze go nie kupiłeś , to musisz zapytać Sebawa lub Sobala , oni najlepiej się na tym znają , pozdrawiam
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Przecież do nagrania iso wystarczy nero.
    Po co się upierasz przy clonie?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Szeregowy pewu ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał grzeniu
    Przecież do nagrania iso wystarczy nero.
    Po co się upierasz przy clonie?
    Nie upieram się, tyle tylko, że teraz mam taką potrzebę podyktowaną z góry i chcę móc temu sprostać. Na zaprzyjaźnionym forum dowiedziałem się, że Pioneer 111D nie obługuje zmiany booktype'a, w związku z tym pytanie nadal aktualne - jaką kupić nagrywarkę, która umożliwi mi zmianę booktype'a jak i w miarę dobry jakościowo zapis płytek dvd (plusy, minusy oraz dvd+r dl)?
    Chyba pozostają tylko te modele do wyboru:
    - LiteOn LH-18A1H
    - LG GSA-H42L lub GSA-H42N
    - NEC AD-7173A

Co Wy na to?

Domyślnie

poleciłbym BenQ 1640 , mam takie dwa i nie zawiodły mnie ani razu , wiem , każdy chwali swoje ale ten model jest naprawdę udany , 1650 czy 1655 mają już problemy o czy możesz poczytać na tym forum , jednak z tego co zauważyłem są problemy ze zdobyciem tego modelu , jednak kto szuka nie błądzi , w wyszukiwarce możesz wpisać nazwę modelu który Ciebie interesuje a wyświetlą się posty w których był poruszony temat o tych palnikach które wypisałeś , poczytaj , porównaj i dokonaj wyboru , pozdrawiam
    Pozdrawiam

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Zmiana booktype zależy TYLKO od tego czy dana nagrywarka obsługuje bitsetting. Jeżeli nie obsługuje to można sobie zmieniać nero czy innym programem, a i tak nic nie wskóramy.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Szeregowy picia_78 ma szanse

Domyślnie

Ja mam ten sam problem. Chciałem nagrać grę na PS2 "God of war 2" (ponad 8 GB). Przeczytałem, że najpierw obraz trzeba potraktować toxic patcher'em, następnie wypalić za pomocą DVD Decrypter, ale jak w tym drugim zmienić booktype skoro nie ma do wyboru nagrywarki filrmy Pioneer Co gorsze czytałem, że tylko dvd decrypter "zapewnia" poprawne dzialanie gry Rozumiem, że zmiany trzeba dokonać nagrywając na "plusie" ?
    Ostatnio edytowane przez picia_78 ; 27.Mar.2007 o 21:19

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Napewno można to zrobić na nagrywarce Plextor 716A.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia