W piatek zakupiłem nagrywarkę samsunga writemaster. zero problemów z podłączeniem (mam podłączoną na master, drugi napęd mam jako slave).
przystąpiłem dziś do wypalania płyt dvd. chciałem nagrać 4,3GB danych. Płyta posiada 4,7 wolnego miejsca, więc powiedziałem "czemu nie", ale konkrety.
wszedłem przez Nero Express, jako że Burning Rom (obie wersje do "szóstki nero") miało 3 opcje wyboru DVD (startowa, UFD i UFD/ISO (nie wiem czy dobrze podaje to na U)). Nero Express. Wybieram moja nagrywarkę w trybie nagrywania DVD (kombajn, wiadomo, wiec biore DVD...). Zapakowałem elegancko plikami, wybrałem prędkosc 16x, nacisnąłem "jaraj", potwierdziłem błąd.
Nagrywnanie przebiegało bezproblemowo... do osiągniecia 24%. Wtedy to ten mały bufor stanął mi (raz na 86, raz na 98%). Płyta była słyszalna jeszcze przez ok minuty, potem przestała się kręcić.
Czy jest na to jakis ratunek? Nie pytajcie o jakieś kosmiczne konfiguracje... Zainstalować nowe nero express 6.6.0.19b ? Dali mi do nagrywarki. Moge oczywiście skonfigurować nero ręcznie. Piscie wasze konfigi do tych opcji "dat" itp. Proszę o pomoc! 3 płyty straciłem, a jestem.... no nie jestem biedny, ale 3 to 3 x 4,7GB do przodu. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem