Witam moje pytanie dotyczy plyty dvd z filmem z wycieczki nagranej w mexyku przez organizatora tejże wycieczki... na okładce jest napisane
"region 1" ale nawet po zmianie regionu mojego napędu dvd plyta nadal jest "pusta"... Jakieś sugestie![]()
Witam moje pytanie dotyczy plyty dvd z filmem z wycieczki nagranej w mexyku przez organizatora tejże wycieczki... na okładce jest napisane
"region 1" ale nawet po zmianie regionu mojego napędu dvd plyta nadal jest "pusta"... Jakieś sugestie![]()
Witam,
Czy jesteś pewien że płyta jest w ogóle nagrana? Sprawdź to w eksploratorze windows lub total commanderze (zależy czego używasz). Jeżeli płyta jest nagrana to powinieneś zobaczyć przynajmniej katalog VIDEO_TS a optymalnie wraz z katalogiem AUDIO_TS.
P.S. Czysta ciekawość, jakiej marki to płyta?
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Płyta marki Verbatim więc chyba nienajgorzej... płyta "wygląda" na nagraną w 1/4 ale explorator mówi że 0 zajęte i 0 wolne, żadnych plików lub katalogów... zależy mi na rozwiązaniu tego problemu bo to płyta mojej szefowej z filmem z jej nurkowania w mexyku i gdybym umożliwił jej obejrzenie tego napewno polepszyłoby to nasze relacje...
Ostatnio edytowane przez rba ; 22.Feb.2007 o 20:03
Spróbuj w innym napędzie, najlepiej nagrywarce..
W komputerze szefowej i w moim zamontowane są nagrywarki dvd, przy czym u szefowej napewno jakaś mega wypasiona bo jej mąż zawsze kupuje to co jest najdroższe... Może jest jakiś program który będzie w stanie odczytać zawartość tej płyty albo przerobi ją żeby była "po naszemu"![]()
To co najdroższe nieznaczy, że najlepsze - przykładem jest tu dziadostwo serwowane pod "marką" sony... Najlepiej sprawdzić płytę w pewnym napędzie z dobrą korekcją (np. Samsung 182D/M). Jeśli coś zobaczy, to jest szansa na odzyskanie danych (np. programem ISO Buster). Poza tym region nie ma nic do rzeczy z niemożnością odczytania płyty, tylko z odtworzeniem samego filmu. Jak już odczytasz płytę, to z regionem poradzisz sobie np. dzięki AnyDVD.Napisał rba
moj naped to Samsung SH-S182D hmmm...
piszcie proszę o wszelkich znanych wam metodach i programach, które mogłyby pomóc
Ostatnio edytowane przez rba ; 24.Feb.2007 o 14:28
A w "czym" nagrał tę płytę organizator wycieczki? Możnaby spróbowac wrzucić do tego samego modelu, albo przynajmniej podobnego modelu tego producenta.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)