Witam! to mój pierwszy wątek na tym forum, zanim napisałem tego posta szukałem odpowiedzi na mój problem niestety bez rezultatu dlatego piszę o co chodzi: od paru miesięcy jestem na wpół szczęśliwym posiadaczem benq'a zanim zdecydowałem się na jego zakup przejrzałem chyba wszystkie możliwe testy nagrywarek na polskich stronach i z tego co znalazłem na cdrlab'ie 1655 okazała się jedną z lepszych (w tamtym czasie). Generalnie niby wszystko jest ok nagrywa mi płytki bez zarzutów, poza paroma spalonymi light scribe ale nie to jest problemem. Problem polega na korekcji błędów i tym że strasznie kiepsko czyta płyty lekko porysowane lub trochę dłużej używane ale bez widocznych głębokich rys (poza mniejszymi co jest spowodowane chyba naturalnym użytkowaniem płyt) ostatnio nie mogłem skopiować świeżo wypalonej (nie wiem w jakim napędzie) płytki EMTEC'a DVD+R 8x na płytce jest parę filmów przy którymś napęd zwalnia coś tam próbuje odczytać po czym wyskakuje błąd plików CRC czy coś w tym stylu...
u znajomych na innych nagrywarkach (liteOn i LG wszystko kopiuje się bez problemu) to samo tyczy sie nawet lekko porysowanych płyt czy to audio czy dane - u mnie lipa, u znajomych bez żadnego problemu... myślałem że to wada sprzętu ale kumpel kupił ten sam model (1655) i ma to samo
firmware BCIB 15/09/2006. Ktoś wie o co chodzi? Z góry dzieki za pomoc, pozdrawiam.

LinkBack URL
About LinkBacks
u znajomych na innych nagrywarkach (liteOn i LG wszystko kopiuje się bez problemu) to samo tyczy sie nawet lekko porysowanych płyt czy to audio czy dane - u mnie lipa, u znajomych bez żadnego problemu... myślałem że to wada sprzętu ale kumpel kupił ten sam model (1655) i ma to samo
Odpowiedź z Cytatem