+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problem z ASPI (A total of 3 host adapters have been detected)

ZBOK_TOTALNY
    Gość

Domyślnie Problem z ASPI (A total of 3 host adapters have been detected)

Witam wszystkich użytkowników!
    Jestem tu pierwszy raz (nie znam się za bardzo na informatyce)
    Dzisiaj kupiłem nową nagrywarkę LG (mam Windows XP, 1,1 GHz, podobno 512 MB RAMu, płytę główną K7S41 ASRock i dobre chęci), nagrałem dwie, trzecia już była z komunikatem: could not perform end of disc-at-once, kolejne także.

Przeczytałem artykuł o ASPI autorstwa Marius-the-Mad'a i robiłem prawie wszystko tak jak powinienem (nie jest to broń Boże reklamacja, czy coś w tym rodzaju); nie zastosowałem się (bo nie wiedziałem jak) do "Następnie należy usunąć niewłaściwą wersję ASPI z systemu. Jeżeli sterowniki mają własny program instalacyjny, odinstalowujemy je najpierw za jego pomocą (lub za pomocą okna Dodaj/Usuń programy w Panelu sterowania)", uruchomiłem od razu plik KILLASPI.BAT (frcASPI17). Dalej postępowałem już według zaleceń. Pod koniec w ASPI Installation Verification wyskoczył mi komunikat: ASPI is properly installed and fully operational. A total of 3 host adapters have been detected". No, więc zabrałem się do wypalania. Niestety i tym razem się nie powiodło (could not perform end of disc-at-once). Próbowałem jeszcze, ale błąd nadal się pojawiał. Nie wiem w czym leży problem. Proszę o pomoc.

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

a jaka to nagrywarka, bo LG to trochę za mało. trzeba również zaktualizować bios nagrywarki, bo to, że jest nowa nie musi znaczyć, że ma najnowszy bios.

jakie płyty?
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Znalazłem podobny wątek:
    http://www.cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=1789

Na jakich nośnikach występuje ten problem?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

ZBOK_TOTALNY
    Gość

Domyślnie

Witam ponownie!
    Jestem kierowcą zawodowym, więc nie będę regularnie zaglądał do CDRLab za co z góry przepraszam.

Mam dwie nagrywarki LG:
    HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N oraz
    HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N.
    Używam płytek SONY 1x-4x compatible DVD+RW.

Przed chwilą przełożyłem nagrywarkę HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N w miejsce starego odtwarzacza DVD Max Memorex. Były tam trzy "wtyczki" (czy jak to się nazywa) do wpięcia (zwykle są chyba dwie ta na takim szerokim pasku i z kolorowymi kabelkami druga; ta trzecia była mała i czarna, heh). Piszę o tym choć nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, nagrałem bowiem po tej operacji płytkę (kolejnych już się nie udało).
    Poza tym pojawiają się u mnie jeszcze inne problemy podczas nagrywania (na obu stacjach): Focus or tracking error HL-DT-ST DVDRAM GSA-H..N oraz Formatting disc failed PMA area full Could not perform start of disc-at-once.

W sklepie komputerowym spytałem się co z tym zrobić. Powiedzieli, że wgrać od nowa Windows albi\i przeinstalować Nero (albo ).

Pozdrawiam wszystkich!

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał ZBOK_TOTALNY
    Witam ponownie!
    Jestem kierowcą zawodowym, więc nie będę regularnie zaglądał do CDRLab za co z góry przepraszam.

Mam dwie nagrywarki LG:
    HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N oraz
    HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N.
    Używam płytek SONY 1x-4x compatible DVD+RW.

Przed chwilą przełożyłem nagrywarkę HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N w miejsce starego odtwarzacza DVD Max Memorex. Były tam trzy "wtyczki" (czy jak to się nazywa) do wpięcia (zwykle są chyba dwie ta na takim szerokim pasku i z kolorowymi kabelkami druga; ta trzecia była mała i czarna, heh). Piszę o tym choć nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, nagrałem bowiem po tej operacji płytkę (kolejnych już się nie udało).
    Poza tym pojawiają się u mnie jeszcze inne problemy podczas nagrywania (na obu stacjach): Focus or tracking error HL-DT-ST DVDRAM GSA-H..N oraz Formatting disc failed PMA area full Could not perform start of disc-at-once.

W sklepie komputerowym spytałem się co z tym zrobić. Powiedzieli, że wgrać od nowa Windows albi\i przeinstalować Nero (albo ).

Pozdrawiam wszystkich!
    Sklepowi gdzie uzyskałeś "poradę" radzę zainstalować mózg Ta mała wtyczka czarna wpinana po lewej stronie to tylko kabel audio, który nie jest niezbędny. Jeśli problem występuje tylko z nośnikami DVD RW to spróbuj wypróbować inny nośnik - nie każda nagrywarka trawi wszystkie - zwłaszcza te bezfirmowe (choć sony to też nic dobrego - wypróbuj np verbatimy DVD+RW 4x). Wgraj też nowy firmware o ile jest dostępny - wszystko znajdziej na stronie producenta. A problem z focusem może być też spowodowany słabym zasilaniem - spróbuj najlepiej odłączyć nowy napęd i spróbuj na starym.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)