Witam zacne grono CDRLab!
Wybaczcie jeśli powielam jakiś wątek, ale mam nietypowy problem z wypalarką.
Otóż:
Jakis czas temu formatowałem dysk, oczywiście zainstalowałem wszelkie sterowniki dołączone do sprzętu łącznie z firmowym Cd-instant (Pinacle) i przez dwa tygodnie wszystko działało normalnie. Odczyt i nagrywanie wszelkich rodzajów płyt przebiegały poprawnie, nawet poeksperymentowałem z płytami Audio w DTS 5.1 (ściągając odpowiednie kodeki) i wszystko było cacy.
Do momentu gdy za którymś razem przy wypalaniu płyty DVD komputer wypalil ja do 3/4 objętości danych i zaczął kręcić plytę w miejscu- widać na płytach milimetrowy ślad - jakby program próbował wypalać juz zapisaną ścieżkę.
Dodam,że przy tym wypalarka zaczęła hałasować przyspieszając i zwalniając na zmianę.
I takim oto sposobem do kosza wylądowało kilka płyt.
Pomyślałem- może cos nie tak z oprogramowaniem i sterownikami. Wywaliłem Pinacle, odkurzyłem Nero i nic- wciąż to samo.
W dodatku urządzenie odczytuje płyty bez problemu, natomiast wypalanie to ciągle to samo.
I jeszcze jedno- przy odczycie płyta rozpędza się do maxa po czym natychmiast zwalnia z lekkim "zgrzytem".
Nie wiem czy mam z tym leciec do serwisu czy to tylko drobna usterka z którą (z Waszą pomocą oczywiście) będę mógł sobie sam poradzić.
Żeby już się nie rozwlekać załączyłem log'a którego Nero wyświetlił po kolejnej nieudanej próbie zapisu.
Jestem pewien, że rzut oka fachowców z CDRLab rozwieje wszelkie watpliwości.
Z góry dziękuję za wszelki przejaw pomocy
proszę o kontakt na :aras219wp.pl
Z poważaniem
laik

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem