Witam! poprostu naped dvd nie czyta dvd-r. Dvd+r normalnie ale z tym poprzednimformatem kiepsko...komunikat <błąd odczytu z nośnika> czy w systemie można cos na to poradzic..? czy naped rzucic przez okno? pozdrawiam
Witam! poprostu naped dvd nie czyta dvd-r. Dvd+r normalnie ale z tym poprzednimformatem kiepsko...komunikat <błąd odczytu z nośnika> czy w systemie można cos na to poradzic..? czy naped rzucic przez okno? pozdrawiam
Napęd komputerowy?
Ile ma lat?
Przedtem/kiedyś czytał -R? (marka, model)
Witaj QuatProMarka i model: Nec DV-5700A. Wiek..hmm 3-4 lata....pozdrawiam
Szczerze mowiac nie patrzylem nigdy czy plyta jest +R czy -R i zawsze sobie jakos radzil, poza tym mam go od kilku miesiecy (dostalem za free), z czeko koles mój mówil ze jest w 100% sprawny...
Wgraj najnowszy firmware do napędu oraz przeczyść soczewkę lasera, np. czystym spirytusem (nie wódką).
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Wiec tak:
Wgralem nowy firmware (3.43), przeczyscilem soczewke lasera spirytem i....
nic dlaej to samo, jak nie czytal tak nie czyta DVD-R. Mam tylko male zastrzezenia do tego FW, bo gdy odpalam np. Audiograbbera pokazuje mi ze moj Nec dalej ma FW 1.91. Takze nie wiem...poza tym biegalem po calym necie za FW. Jezeli macie jakis PEWNY link gdzie znajde FW do mojego staruszka to z gory dzieki..pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)