+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: SHW-160P6S - zero reakcji

Szeregowy encholex ma szanse

Question SHW-160P6S - zero reakcji

Witam

Przed kilkoma laty miałem LDW-851S - tuż przed upływem gwarancji nagrywarka padła (naprawdę). Oddałem do sklepu z gwarancją, po jakimś czasie dostałem nową SHW-160P6S. Niestety w sklepie powiedziano mi, że na nową nagrywarkę nie ma gwarancji (gwarancja jest do pierwszej nagrywarki - wtedy zostało ok. 2 tygodnie).

Niestety dzisiaj nagrywarka przestała czytać płyty. Po włożeniu płyty nic się nie dzieje. Zaktualizowałem soft na PSOB i dalej nic. BIOS normalnie wykrywa napęd.

- Może ktoś się spotkał z takim problemem ?
    - Od razu też spytam czy rzeczywiście przy wymianie gwarancyjnej nagrywarki, na drugą nie udzielana jest nowa gwarancja i obowiązuje okres gwarancyjny pierwszej nagrywarki ? Od wymiany nagrywarki nie minęło 24 miesiące.

Pozdrawiam !
    Ostatnio edytowane przez encholex ; 29.Apr.2007 o 13:01

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Siema
    Ta nagrywarka jest lekko mówiąc badziewiem mnie tez wymienili z gwarancji za 1693s jedne płyty pali innych nie zależy jaki ma humor dlatego używam ją wyłącznie to odczytu
    Gwarancje masz na 1 nagrywarke nawet jakby ci dwie wymienili to i tak nic z tego poza tym ja jedynie spotkałem się z nową gwarancją u LG jak mi 6 nagrywarek z rzędu wymieniali to nowe gwarancje dawali na każdą hehe
    Jak dostałeś kompletną padake od liteona a masz jeszcze gwarancje to bij póki możesz teraz ci pewnie wymienią na inny model już bo tego to dawno niema hehe Pozdro

PS-jest modowany bios do tego napędu ale u mnie nic on nie dał więc wróciłem do "najnowszego" PS0B
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 29.Apr.2007 o 14:50
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Oprócz gwarancji jest rękojmia (rękojmia 2 lata). Zgodnie z tym gwarancja nie jest Ci do niczego potrzebna. W sklepie mogą Cię cmoknąć. Chociaż, mi się nie chce zastanawiać, ale to brzmi nieprawdziewie. Producent gwarantuje sprawność określonego sprzętu przez pewien okres. Nie gwarantuje, że ew. dostarczy sprawnych egzemplarzy, aby działały przez jakiśtam okres, tylko że wytwarza trwałe produkty (a nie zabawki). Musisz skontaktowac się z odpowiednią instytucją, aby sie dokładnie dowiedzieć co najlepiej zrobić.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi.

Co do drogi prawnej, Polacy często nie mają czasu i wiedzy by się męczyć z tym wszystkim. Nie wiem czy mam podstawy do podjęcia tych kroków. Przybliżę tą kwestię.

Napęd LDW-851S kupiłem 3 lata temu. Rok temu siadł. Miałem to szczęście, że na jakiś miesiąc przed upływem gwarancji. Przysłali nowy - gwarancji na nowy napęd nie dostałem, a i zapomniałem też o karcie gwarancyjnej gdy powiedzieli że gwarancja mija za ok. 2 tygodnie. Głupka z siebie nie będę robił i brał kartę gwarancyjną na 2 tygodnie, a i ludzie w sklepie są spoko i gdyby napęd od razu nie działał to by problemu z gwarancją nie było. Teraz, po ponad roku od wymiany, raczej nikt nie pamięta gdzie są papiery wszystkie, a bez karty gwarancyjnej raczej nie ma co się pokazywać. Jutro szefa sklepu zapytam, to może uda się coś wykombinować.

Skoro narazie wymiany nie ma co brać pod uwagę, zapytam co mogło siąść w tym napędzie. Odpowiedź niby oczywista, że laser. Czy jest jakiś cień szansy że to może być coś mechanicznego ? Co najczęściej siada w mechanice ?

Pozdrawiam !

Domyślnie

Wystarczy, że masz dowód otrzymania do użytkowania nowego sprzętu (paragon, cokolwiek, rozpatrzenie reklamacji na piśmie).
    Cytat Napisał QuatPro
    Musisz skontaktować się z odpowiednią instytucją, aby sie dokładnie dowiedzieć co najlepiej zrobić.

Domyślnie

Witam ponownie

Rozmowa przy szefie zupełnie różniła się od tej z szarym, niedzielnym pracownikiem.
    Poszedłem bez żadnych papierów, tylko z nagrywarką. Znaleźli w serwisie po kodzie kreskowym i przyjęli bez żadnych problemów. Nie musiałem pytać o rekojmie, straszyć rzecznikiem itp. Nie minęło 2 lata - to wysyłamy. 21 dni roboczych mają w serwisie na reakcję.

QuatPro - bardzo duże podziękowania dla Ciebie za nawoływanie do walki o swoje. Gdyby nie Ty, to bym pewnie nie poszedł do sprzedawcy.

Dziękuję i pozdrawiam

Domyślnie

Ten szef to wie co robi. Co teraz zrobisz (a nawet zrobiłeś)? Polecisz tą firmę innym.

Czuję się podbudowany.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)