jak w temacie nie mogę nagrać dvd ,tak aby czytało
gdy żadnej płyty nie ma w napędzie pisze mi stacja dvd . Dzisiaj już nagrałem na tych samych płytkach dvd i było ok. Natomiast teraz gdy wkładam pustą płytę dvd do nagrania pisze mi "stacja dysków CD " i jest to mocno frustrujące . Nagrane dvd natomiast się bezproblemowo uruchamiają.Nagrywać nagrywam tyle że wszystko widzi jako cd no i po nagraniu jak chce sprawdzić czy chodzi to albo długo mysli i nic lub pokazuje tą stację cd. Moja nagrywara to Hl-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Pisałem już na kilku forach i nic ale widzę ze to wydaje byś najlepsze dotyczące nośników
od czego się pewnie zaczęlo:
miałem starego daemon 347 żle usunietego próbowałem go jeescze raz zainstalowac był bład, pobrałem nowsze daemony , niechciały sie zainstalować(pisało cos jakoś o reboot 32 lub brak framedyn. dll).Po restarcie kompa zainstalowały się ale z trojanami ,wiec usunęłem je i o dziwo poszedł stary daemon 347.No ale pewnie mi coś zbootował i problemu rozwiązać nie mogę.probowałem nero i daemona jescze raz instalować ,zainstalowało się ale problem pozostał
czyściłem rejestry tweaknowreg claener std,windows registry repair,easy cleaner,jv16power tools( tu jest duzo do wyboru co moglo mi umknąc uwadze, przy okazji sobie pliki systemowe wywaliłem cidaemon ale to już jest ok )i nie wszystkie wpisy w registry mechanik 6.0 skupiłem sie na wywaleniu nero,daemon ,ale pousuwałem dla pewnosci programy any dvd,clone dvd,clone cd,power iso ale wydaje mi się że one nie popadały w konflikt
przedtem jak wsadzałe ten pusty krązek dvd to nero sam mi się otwierał abym mógl nagrywać.Jeszcze probowałem z wyłaczaniem usług xp . wyłaczyłem imapi com cd,wyłaczyłem i włączyłem na auto: wykrywanie sprzętu powłoki i magazyn wymienny to nawet sie cholerstwo po długim czytaniu i zawiasie folderu"mojego komutera" przemieniło z dvd na stacje cd a nie powinnoZastanawiam się czy nie wyłaczyć menadzera przekazywania
sory że tak dużo chciałem sporo ująć liczę na pomoc , juz mialem robić przeinstalkę windowsa xp tylko czy to pomoże , a może nowe biosy należy pobrać. Pytanie dodatkowe gdzie te stare zobacze jakie mam, gdzieś w biosie? , no i gdzie nowe są dobre do pobrania choć czy to coś da i nie zwali bardziej nagrywary , bo już chyba lepszy byłby format c ?!
log z gmera moze cos da
http://cdrlab.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180056619
z góry dziekuję za odpowiedź

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem