+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Nagrywarka usb

Szeregowy mixw ma szanse

Domyślnie Nagrywarka usb

Witam

Czytalem juz wiele postow na ten temat ale nie znalazlem rozwiazania cieszy mnie tylko fakt ze problem nie dotyczy mojego sprzetu tylko to jest raczej normalne mianowicie chodzi mi o to iz podczas nagrywania plyt ( nie kazdej ) nagrywanie staje w miejscu zawiesza sie kazdy program nagrywajacy i nie mozna nic zrobic... konsekwencja tego co druga trzecia plyta w koszu nosz kurde nie stac mnie na to. I teraz pytanie czy to dotyczy nagrywarek kupionych na allegro ktore jak wszyscy wiecie sa montowane w kieszenie usb najtanszych producentow oby tylko osiagnac konkurecyjne ceny czy to tez dotyczy wszystkich nagrywarek usb ktore sa juz seryjnie montowane w takie kieszenie usb.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Czasami nie masz płyty głównej z USB 1.1? Jeżeli tak, to prawdopodobnie to będzie problem. Tzn. nagrywarka "potrzebuje" dane, ale ze względu na słaby transfer zacina się proces nagrywania.

Jeżeli nie wiesz jakie masz USB, to napisz markę oraz model płyty głównej. Również napisz co to za nagrywarka i w jakiej obudowie jest zamknięta, jeżeli napęd i obudowa nie są fabrycznie zmontowane.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy mixw ma szanse

Domyślnie

Usb ma 2.0 i to bankowo teraz mam zwykly taki szajs ktory kupilem na allegro tu mas link do podobnej aukcji Aukcja a wczesniej mialem inna kupilem juz razem zmontowane niestety tych produktow nie ma juz na allegro bylo z taka niebieskia dioda na gorze obudowy nagrywarki w srodku byl samsung writemaster ale modelu dokladnie nie pamietam obudowy tez juz nie mam bo sie zdenerwowalem ktorego razu i ja rozwalilem P Teraz zastanawiam sie nad kupnem orginalnie zmontowanego zestawu aukcja ale wlasnie sie zastanawiam czy w ogole jest sens.

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

za 15,99 adapter? Ja osobiście boję się tanich zasilaczy (wiadomo jakie tam napięcia?) , bo reszta pewnie będzie działać.
    ©u®E™

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

mixw mam taki szajz (konwerter usb) i jakos nie narzekam
    nagralem za pomoca niego kilka plytek i chodza , teraz podpinam do niego dyska i wszystko ok
    a co do oryginalnie pakowanego napedu zapewne bedzie to samo czyli
    jakis konwerter zapewne tez taki o wiec nie wiedze az tak duzej roznicy jedynie zasilacz ma wieksze znaczenie ( niestety )
    cu2re masz racje w tych tanich konwerterach to zasilacz jest pod znakiem zapytania
    u mnie niestety po 3 miechach uzytkowania wysiadl ( mozliwe ze to przez to ze go otwieralem ) (ach ta ciekawosc ) kupilem sobie drogi konwerter za jakies 12 zeta i chyla juz ponad pol roku (tego nie otwieralem i nie zamierzam )
    wiec sam konwerter jest dobry gorzej z zasilaczem
    takie jest moje zdanie
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Szeregowy mixw ma szanse

Domyślnie

No tak tylko problem nie dotyczy tylko mojego lapa jak i rowniez komputera stacjoonarnego mojego i dwoch kolegow u ktorych z tym bylem mysle ze blad po stronie sprzetu byl by za duzym zbiegiem okolicznosci... Moze napisz jakiego oprogramowania uzywasz twardy77 ?

Szeregowy GRANDMASTER ma szanse

Domyślnie

tak się składa że mam pionka DVR 111D też podpiętego do USB-IDE. na jednym kablu kupionym w sklepie (nie takie taniochy z allegro) śmigało super. kabelek padł i oddali mi kasę. Kupiłem nowy w sklepie i nagrywarka już nie działała (odczytawała, jednak nie nagrywała dvd) pomogło wgranie FW przeznaczonego do zewnętrznych nagrywarek. Nagrywarka ponownie zaczęła nagrywać. Jednak co zrobić gdy producent nie daje takiego biosu?

Domyślnie

Cytat Napisał mixw
    . Moze napisz jakiego oprogramowania uzywasz twardy77 ?
    wiec tak nero 6 na xp sp2 hula jak ta lala
    hmm jak dziala tak samo na innych kompach to moze zasilacz nie wyrabia(jesli to jakis zewnetrzny) - sprobuj podpiac do komputerowego i nagrywarke do usb moze cos pomoze
    nie ma to jak
    Google search detective
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Szeregowy mixw ma szanse

Domyślnie

To musi byc wina usb bo jak podlacze ja pod tasme z stacjonarnego nastepnie podpinam pod zasilacz zachowuje sie normalnie.

Domyślnie

zasilacz zewnwtrzny ma sie rozumiec
    jesli tyak to zapewne konwerter jest uszkodzony
    nie ma to jak
    Google search detective

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)