Wątek ten ma służyć jako pomoc dla osób, które namiętnie zakładają wątki z pytaniami o poradę, jaki sprzęt kupić?:
Pioneer DVR-112.
Lub nawet lepiej Pioneer DVR-111 gdyby się udało kupić nową.
Ewentualnie LG GSA-H12.
Wątek ten ma służyć jako pomoc dla osób, które namiętnie zakładają wątki z pytaniami o poradę, jaki sprzęt kupić?:
Pioneer DVR-112.
Lub nawet lepiej Pioneer DVR-111 gdyby się udało kupić nową.
Ewentualnie LG GSA-H12.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 16.Jul.2007 o 22:56
albo asus drw- 1608p3s ( czyli pioneer 111) wedlug mnie jest troche tanszy
(chyba ze ceny sie zmienily) i zawsze mozna go przerabic na pionkatu
nie ma to jak
Google search detective
Piszę poprawnie po polsku.
centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB
Na aukcji są nowe Asus DRW-1608P2S, ale to chyba coś innego.
do poniżej
No to mamy wyjaśnione, a też taki ładny jak DRW-1608P3S.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 16.Jul.2007 o 16:35
ta tej nie da sie przerobic na pionka
nie ma to jak
Google search detective
Piszę poprawnie po polsku.
centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB
Kurcze, dokładnie tak samo twierdzęNapisał twardy77
!
Jednak LG bym odradzał. Wytrzyma max 2-3 lata.
Posiadam Pioneera 111DBK i nie narzekam. Płyty wypala bardzo dobrze (z tego co wyczytałem). Tylko kuleje przy zwracaniu błędów. Jeżeli zwraca to same głupoty. Okazało się np. że oryginalnie wytłoczoną płytę ocenił na 13pkt. (Nero Cd-Dvd Speed) co jest kompletnym nieporozumieniem ;|
Witam.
Od pewnego czasu jestem posiadaczem napędu Pioneer 111D. Jak się okazało (nie jest to nowością) mój pionek nie zwraca poprawnie błędów. Tyczy się to tych PIE, PIF, Jitter i Beta. Chciałbym zakupić dodatkową nagrywarkę, która umożliwi mi zapoznanie się z jakością wysmalonego krążka. Z tego co przewałkowałem to najlepszy byłby Plextor 760A (albo pokrewne). No ale jest to napęd dość stary przez co nie mogę znaleźć nowego w sklepie ;| Proszę o pomoc. Mam do przebadania dość wiele ważnych dla mnie dysków.
Pozdrawiam.
Właśnie wygrałem na allegro Plextora 755A T3K OEM. Zapłaciłem 189. Czy waszym zdaniem dobry interes ubiłem? Jak podreślam. Nagrywarka posłuży mi do pomiaru błędów i diagnozowania stanu płyt cd/dvd.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 18.Jul.2007 o 23:33
No i dlatego ten napęd nie nadaje się do testowania płyt, jak i 112/212.Napisał Zami
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Generalnie to tłoczonych płyt się nie skanuje! Są zwolennicy teorii, którzy uważają iż to uszkadza napęd... (m.in. Alexander Noe - Szanowny Autor PXscan).Napisał Zami
Za używaną to i dużo i mało. Jak stwierdzić, ile była używana? Z tego co pamiętam to stałeś się posiadaczem modelu bliźniaczo podobnego do PX-760A.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 06.Dec.2007 o 21:52
Heh... Rynek nagrywarek ciągle się zmienia. Każdy kto będzie chciał to zapyta tutaj jaką nagrywarkę kupić to wy jako szpece ludziom pomożecieA powstawanie co kilka dni ze 30 wątków o tematyce Jaką nagrywarkę kupić jest moim zdaniem bez sensu...
Koniec Of Topu.
Miło przeczytać, że jakiś mój pomysł zyskuje aprobatę.![]()
Od tego momentu wszystkie pytania typu jaką nagrywarkę wybrać proszę kierować tutaj. Dział Sonda został poddany peelingowi i tematyka została zmieniona na komentarze do artykułów. Stare tematy o nagrywarkę zostały usunięte...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez aiding ; 22.Jul.2007 o 22:46
Muszę jeszcze raz napisać, bo wywalili mi posty.
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zakupić 2 nagrywarki DVD. Jedną do odczytu, a drugą do zapisu. Do spółki należą (na dzień dzisiejszy):
- zapis: Pioneer DVR-112/212 (można go przerobić na wersję LabelFlash)
- odczyt: może być najnowsza nagrywarka Samsunga (nawet z technologią LightScribe).
Dzięki takiemu rozwiązaniu nie dość, że zyska się dobry zapis oraz odczyt płyt DVD, to jeszcze dodatkowo otrzymuje się zapis etykiet w technologia LF oraz LS.
-----------------------------------------------------------------------------------
No żeś strzelił w dziesiątkęNapisał QuatPro
Nie dość, że temat jest główny, to i jeszcze przyklejony.
![]()
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 22.Jul.2007 o 23:13
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Witam
Wlasnie cos zaczyna mi siadac moja super nagrywareczka BENQ 1650 i musze kupic cos nowego. Moj wybor padl na Pioneera 212 black SATA ale nie gdzie nie mozna go dostac i nikt nic nie wie kiedy wogole beda.
Jaki inny naped (latwo dostepny) byscie doradzili aby dobrze sluzyl ( dobrze nagrywal) tak jak moja 1650 lub lepiej. Warunek kolor czarny i SATA.
C2D 2.13@3.8GHz ; Abit AB9 QuadGT ; OCZ DDR2 800 2GB (2x1GB) ; GALAXY GF7300GT 256MB ; Seagate Baracuda 7200.9 160 GB ; BENQ 1650 Black ; Pioneer 212 Black SATA ; LCD Flatron L1730P
Białe są w Komputroniku, czarne też będą (ale nie wiem kiedy).
edit:
A nie mówiłem? 14.08.'07
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 14.Aug.2007 o 16:19
no biale tak ale czarnych brak , wiem ze beda ale nie wiadomo kiedyNapisał QuatPro
![]()
C2D 2.13@3.8GHz ; Abit AB9 QuadGT ; OCZ DDR2 800 2GB (2x1GB) ; GALAXY GF7300GT 256MB ; Seagate Baracuda 7200.9 160 GB ; BENQ 1650 Black ; Pioneer 212 Black SATA ; LCD Flatron L1730P
Pioneer DVR-112 to według mnie najlepsza nagrywarka do wypalania nośników dvd (+/-).Posiadam tą nagrywrkę od 2 miesięcy!Wypaliła mi już sporo płyt będzie jakieś około 1500szt.Żadnej płytki jeszcze nie spaliła! Nagrywarka zakupiona w komputroniku.![]()
Pioneer DVR-112
I czarną da się dostać i kanał SATA będzie wolny (no chyba, że płyta w ogóle nie ma PATA).
Właśnie zabrałem się za pierwsze testy. Kontrahent dorzucił bonus w postaci Plextoolsa PRO v.3.10. Jak na cenę (189 wraz z przesyłką) to uważam że dobrego wyboru dokonałemZa używaną to i dużo i mało. Jak stwierdzić, ile była używana? Z tego co pamiętam to stałeś się posiadaczem modelu bliźniaczo podbnego do PX-760A.Jeszcze tylko rozeznać się dokładnie w programie i można wrzucać skany na forum
Może mógłby ktoś podrzucić link do poradnika "jak skanować plextoolsem?"Z tego co się orientuję (przeszuflowałem sporą część forum), to odpowiedzi jest wiele. Jednak nie powstał jeszcze ani jeden wątek poświęcony wyjaśnieniu od "A do Z" funkcji i mechanizmów działania programu Plextools.
Pozdrawiam.
Kilka miesiecy temu kupilem Lite-Ona LH-18A1P, nagle padl-nie widzi zadnej plyty. Musze wybrac nowa nagrywarke i prosze o pomoc.
Wymagania? Nagrywarka ma dzialac i nie zwracac na siebie uwagi-ma bezproblemowo czytac plyty niezaleznie od ich typu czy zabrudzenia, ma byc bezawaryjna i cicha (wczesniejszy Lite-On lubial pobuczec). Do 120zł na allegro. Czas nagrywania nie jest priorytetowy, wypalam tylko 1 plyte/tydzien. Lightscribe mile widziany, moze sie kiedys przydac. Z gory dziekuje.
Wątek jest na bieżąco aktualny. Jeśli nie będzie odświeżony przez powiedzmy 6 miesięcy, jest sens ponawiać pytanie. A tak, proszę czytać powyżej.
Powyzej polecane sa tylko Pioneery (szybkie wypalanie kosztem kultury pracy) i LG GSA-H12 (malo popularne, srednia ocena w tescie, moja osobista niechec do LG).
Napisalem, poniewaz mysle, ze istnieja inne nagrywarki, ktore do 120zł spelnia wszystkie moje wymagania. Moze jakis Samsung?
Samsung nadaje się najlepiej do czytania płyt. Do nagrywania odpada. Dotyczy się to wszystkich dostępnych nagrywarek DVD tej firmy. Taki już urok ta marka ma...![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Czyli cos w sam raz dla mnie. Rzadko czytam plyty, jeszcze rzadziej nagrywam. Potrzebuje najzwyklejszej nagrywarki do uzytku domowego, bezawaryjnej, cichej i z lightscribem. Na jaki model zwrocic uwage?
Nie upieram sie przy Samsungach ; )
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)