Witam.
Mam taki denerwujacy i ciagnacy za soba koszta problem z nagrywaniem plyt DVD ze szok...
chodzi o to ze odpalam nagrywanie plyty dvd (glownie uzywam plyt EMTEC) i nagrywa sie do pewnego momentu, po ktorym cala operacja nagrywania staje w miejscu, a plyty nie chce mi oddac i jedynym sposobem na to zeby przestalo bez celu krecic plyta jest reset kompa.
Przed chwila zrypalo mi pod rzad 3 plyty DVD...
probowalem juz wielu programow do nagrywania...
NERO - efekt jest taki ze czas sie zapetla i np dochodzi do 7min, po czym pasek postepu staje w miejscu, czas spada... dochodzi np do 6:30min i przeskakuje spowrotem na 7min....
ASHAMPOO BURNING STUDIO - podobnie, ale wszystko sie zatrzymuje i pasek postepu i czas...
Do tej sytuacji (nagrywania plyty w miejscu) dochodzilo tez gdy podczas nagrywania odpalalem Firefoxa... i rowno z odpaleniem nagrywanie stawalo w miejscu tak jak to powyzej est opisane...
Kompa mam znosnego... 2 late temu kupiony, wiec podzespoly ma dosc mocne... i smialo moze wykonywac kilka czynnosci na raz...
nagrywarka jest nowa... czasami zdarza jej sie ze nagra plyte... czasami:/
przeinstalowywanie systemu i formatowanie dysku tez nie pomaga...
zamiana kabli nagrywarki i zwyklego dvd tez...
moze to byc cos po stronie sprzetu, bo z moja poprzednia nagrywarka mialem podobny problem wiec kupilem ta...
ale co to za problem i jak go rozwiazac...

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem