Witam.
Od paru dni mam problem z nagrywarka a mianowicie sys. jej nie widzi.
Niewiem co mam zrobić przłożyłem inną nagrywarke i to samo.
Moja nagrywarka to Samsung Tsh552u czy cos takiego.
Prosze o pomoc.![]()
Witam.
Od paru dni mam problem z nagrywarka a mianowicie sys. jej nie widzi.
Niewiem co mam zrobić przłożyłem inną nagrywarke i to samo.
Moja nagrywarka to Samsung Tsh552u czy cos takiego.
Prosze o pomoc.![]()
A czasami nie masz podpiętej nagrywarki razem z dyskiem twardym? Jeżeli tak, to podepnij nagrywarkę do kanału Secondary (pomocniczy) i ustaw w niej (chodzi o napęd) zworkę na Slave.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Miałem podłączoną nagrywarke pod secondary a zworka na Master,wszystko chodziło i było dobrze,ale któregoś dnia coś się stało nie mam pojęcia co i jej poprostu nie widzi.![]()
jeżeli secondary to zworka powinna byc na slave , działało do czasu , miej nadzieje że się nic nie zjarałoNapisał janos-mac
, powinieneś mieć : ide 0 - twardziel na master , ide 1 : napęd na slave , musi działać bez szwanku , chyba że już coś szlag trafił
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Napisał SEBAW
SEBAW, Asterix nie rozumiem. Dlaczego sugerujecie ustawienie zworki na slave jeśli kanał jest drugi?!? Coś ktoś przeedytował, bo nie wiem o czym piszecie?Napisał asterix
Janos-mac tu masz najbardziej poprawną konfigurację, w przypadku posiadania dwóch kontrolerów IDE i 1 dysku oraz 1 nagrywarki:
dysk - primary master
nagrywarka - secondary master
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 31.Aug.2007 o 04:25
1. jeśli nie rozumiesz o czym piszemy to uważnie czytaj postyNapisał QuatPro
2. gdybyś uważniej czytał to zauważyłbyś że już to napisałem
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Wiem Asterix Ty nie popełniasz błędów. Poprawiłem swój post, zwróć uwagę jak? Wracając do Twoich:A dlaczegóż to? Jak najbardziej na drugim kanale urządzenie, które jest samo podłączone, ma być ustawione jako master. A z jakiego powodu miało się zepsuć?! Bo było ustawione na master i podłączone do sec ide?Napisał asterix
Fałsz.
Tak więc moje pytanie pozostaje aktualne, mimo że nie czytałem uważnie.![]()
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 31.Aug.2007 o 04:46
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)