+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Lg Gsa H44n

Everton
    Gość

Domyślnie Lg Gsa H44n

Witam. Jestem od nie dawna posiadaczem LG GSA H44N. Niepokoi mnie trochę czas odczytu płyt DVD+R i CD-R a konkretnie moment od włożenia płyty to momentu dostępu do danych, trwa to u mnie 20 sekund. Mam się martwić czy jest to normalne dla tego modelu? Piszcie co sądzicie o tej nagrywarce i czy lepiej jej nie wymienić na coś innego?

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Zaktualizuj FirmWare i sprawdź jeszcze raz. Dla tłoczonych płyt, testowany u nas egzemplarz miał czas rozpoznawania CD-ROM=11s i DVD-ROM=10s. Dokonaj upgrade'u FW, napisz co wyszło i będziemy dalej myśleć

Ale ogólnie rzecz ujmując 20s dla nagrywanych nośników to nic niezwykłego. Napisz jakie płyty (marka) i co na nich jest (bez szczegółów)

Everton
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o DVD to przeważnie Verbatim,Platinum, TDK,Apollo i mam na nich filmy, gry. W przypadku CD to Mediastore, Hawk,Platinum, Verbatim mam nagrana na nich filmy,gry,Mp3. Obawiam się zaktualizować firmware bo słyszałem że to skomplikowane i jak coś pójdzie źle można sporo namieszać

Domyślnie

Cytat Napisał Everton
    Obawiam się zaktualizować firmware bo słyszałem że to skomplikowane i jak coś pójdzie źle można sporo namieszać
    Nonsens! W przypadku LG, ogranicza się to do kilku kliknięć, a oprogramowanie odpowiedzialne za aktualizację siedzi sobie potem w pasku, i w przypadku pojawienia się nowej wersji, aktualizuje FW automatycznie.

TUTAJ wstawiłem dla Ciebie program do update'u FW wraz ze spolszczeniem. Instalujesz program a potem odpalasz plik polski.bat i gotowe, soft jest po polsku. Myślę że nie da rady, żebyś nie dał rady I nie ma się czego bać.

Everton
    Gość

Domyślnie

LG GSA H44N to dość nowa nagrywarka i wydaje mi się że powinna mieć aktualny firmware? W gwarancji mam napisane ze mogę ją stracić w wypadku aktualizacji oprogramowania ( wiem że to niedorzeczne ale tak właśnie mam podane)
    Ostatnio edytowane przez Everton ; 16.Sep.2007 o 20:58

Domyślnie

Już o tym było na forum... nie ma się czego obawiać. Co do aktualności FW nagrywarki, to zapewniam że jest nieaktualne H55 jest jeszcze świeższa a wyszły już dwie aktualizacje (chyba że JUŻ nie jestem na czasie)

Everton
    Gość

Domyślnie

Nie do końca wiadomo czy zainstalowało mi aktualizacje bo gdy wybieram Uptade Content to tam nic nie ma.

Everton
    Gość

Domyślnie

Zrobiłem testy na Nero cd-dvd speed i tu sprawa wygląda lepiej. Dla DVD wyszło 16.23 a dla CD 14,31. 20 sekund jest wynikiem działania Windows. Mogło mnie zmylić też to że wcześniej miałem Liteona 1635 S który wczytywał szybciej.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia