Witam
Kupiłem niedawno nagrywarkę DVD z funkcją LS no i nie mogę tej funkcji uruchomić a co za tym idzie wypalić żadnej okładki na płycie . Czytałem już na różnych forach o tej funkcji, przeszukałem forum CDRLab-u i kilka innych i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem dlatego postanowiłem tutj napisać własnego posta.
Gdzieś na forum wyczytałem, że trzeba dodatek jakiś zainstalować który sie nazywa LS_Update_1.4.84.1_ no to go ściągnąłem i zainstalowałem no i to nic nie pomogło no to szukałem dalej i znalazłem ten plik w nowszym wydaniu 1.10.16.1 no i postąpiłem tak samo ściągnąłem zainstalowałęm i nic. Tylko że w przypadku starszego pliku nie wykrywało i funkcji LS natomiast w nowszej wersji wykrywa już LS ale nadal nie mogę nic zrobić.
Proszę o pomoc bo sam już nie wiem co mam robić kombinowałem jak "koń pod górę" i ciągle nic. (Nawet na nowo system postawiłem bo stary już 3 lata stał i myślałem ze zasyfiony był.).
Używam:
Nagrywarka: LG HL-DT-ST GSA-H42L
Win: XP SP2 Home Edition
Do nagrywania próbowałem używać:
Droppix Recorder 2.9.1.0 (wersja demo 30-dniowa)
Nero expres z płyty która był wraz z nagrywarką
Nero 8 (wersja demo 30-dniowa).
W Droppix-ie gdy mam już zrobioną okładkę i che wypalić to wyskakuje coś takiego (pomińmy fakt że trzeba obracać płytę bo to wiem).
Płyta:
Esperanza DVD-R LightScrib x8
wyczytałem że płyta musi mieć znaczek LS w środku
(ta ma czyli jest dobrą płytą do tej funkcji)
![]()
Na płycie dołączonej do dvd szukałem sterownika, ale nic nie znalazłem.
Nic tu nie ma napisane o jakimśkolwiek sterowniku do nagrywarki czy obsługi LS.
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem
Chodzi o to, że płyty Verbatim są pewne.