Mam problem: nagrałem sobie labirynt fauna przy użyciu Nero Smart Essential na dvd i już kolejny raz z rzędu dźwięk jest jakiś nie taki, tzn. wychodzi jakieś takie "pierdzenie"
HELP!![]()
Mam problem: nagrałem sobie labirynt fauna przy użyciu Nero Smart Essential na dvd i już kolejny raz z rzędu dźwięk jest jakiś nie taki, tzn. wychodzi jakieś takie "pierdzenie"
HELP!![]()
więcej informacji , jaki palnik , jakie płyty , jakie prędkości nagrywania i inne ważne szczegóły
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
palnik, tzn? na zwykłej płytce 4,7 DVD+R, z prędkością 6X...
a i jeszcze mi do głowy przyszło, może ważny szczegół...plik w oryginale był w formacie windows media
palnik tzn jaka marka nagrywarki , jaka marka płyty , a poza tym dobrze jest przekonwertować najpierw plik wma na pliki dvd przed nagraniem , można to zrobić w nero vision expressNapisał lucas1981
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
płytka niestety chyba nienajlepszej jakości - vakoss, nagrywarka: DVD-Super Multi double layer (jeżeli to jest jej nazwa, była oryginalnie dodana do mojego laptopa acer);Napisał asterix
a w jaki sposób przekonwertować ten plik?
Dzięki za podpowiedzi do tej pory![]()
Vakoss, czyli Akoss to były kiedyś niezłe płytki. Były, bo nie spotykam ich już w sprzedaży i nie wiem, jak jest teraz.
w nero 6 ( takie mam ) jest ikona ulubione , tam masz opcję twórz własne dvd video , dalej wybierasz opcję po prawej stronie : dodaj pliki video - tu musisz znaleźć film który chcesz zrobić na dvd , następnie klikasz już tylko dalej i dalej jeśli chcesz zrobić tylko film dvd , jesli chcesz dorobić jakieś menu czy inne cuda to musisz się już pobawić , po ostatnim kliknięciu na dalej nero będzie konwertował film do formatu dvd , trochę to potrwa , po konwersji można wypalić płytkę , jeszcze jedna ważna sprawa , całą konwersję filmu zapisuj na HDD , po konwersji możesz przed wypaleniem sprawdzić film czy dobrze działa , to tyle , powodzeniaNapisał lucas1981
![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
W tym właśnie problem, że tak właśnie robiłem; i robiłem zarówno z opcją zapisu wcześniejszego na twardzielu, jak i przy użyciu burn-at-once. I za każdym razem coś nie tak z dźwiękiem, obraz jest ok. Co to może być?Napisał asterix
![]()
a czy to "pierdzenie" zaglusza normalny dzwiek? czy tylko to
bo zastanaowil bym sie czy poprostu problem nie tkwi w braku lub niewlasciwych kodekach audio
Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca
posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220
Nie jest to jakiś zupełnie nowy dźwięk, tylko wyraźnie słychać, że to jest zakłócona ścieżka dźwiękowa filmu - na przykład jak jest na filmie cisza, to jest cisza.Napisał BOOTanick
Poza tym sprawdziłem plik przed nagraniem programem AVIcodec i uzyskałem info, że mam wymagane kodeki audio obsługujące ten plik, więc...?Napisał BOOTanick
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)