+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Zawieszanie się NERO - ograniczenie ilości plików lub ich nazewnictwo?

Szeregowy chronos69 ma szanse

Question Zawieszanie się NERO - ograniczenie ilości plików lub ich nazewnictwo?

Forum śledzę od dość dawna, ale dopiero teraz sie zarejestrowałem, bo mam pewien problem... Do rzeczy:
    Od jakiegoś czasu usiłuję nagrać na płytę DVD+R pewien zbiór danych. Najprawdopodobniej istotne jest, że jest to mnóstwo małych plików i kilka większych. Konkretnie: prawie 4GB w ponad 70 tysiącach plików (2200 folderów). Są to dane do telefonów komórkowych (dzwonki, gry java, tapety, motywy, trochę oprogramowania pod Windowsa). Większość jest "luzem" w folderach, a część w archiwach rar. Część plików, zwłaszcza archiwa, posiada dość długie nazwy (ponad 70 znaków), a wiele mniejszych plików jest wielokrotnie zagnieżdżonych w subfolderach (długie ścieżki dostępu). Problem polega na tym, że mimo iż pliki zmieściłyby się na płytę DVD+R (<4GB) to w trakcie dodawania do listy plików, moje Nero 7.5 zawiesza się... Próbowałem wcześniej na starszej wersji (chyba 6.6) i innej nagrywarce (Lite-On SOHW-832) efekt identyczny. Zresztą podejrzewam, że nie jest to problem, ani nagrywarki, ani Nero tylko jakichś ograniczeń wynikających np. z formatu zapisu na płytach...
    Na ewentualny drugi trop naprowadził mnie Windows: kiedyś po ściągnięciu eMule'm filmu w DivX'ie i pliku nfo (tekstowy o relase'ie) do niego, system poinformował mnie, że nie otworzy go ponieważ w nazwie pliku użyto znaków spoza, "aktualnej tablicy znaków". Prawdopodobnie były to jakieś dalekowschodnie "krzaczki", u mnie wyświetlane jako kwadraty. Być może wśród tych 70000 plików do nagrania mam właśnie takie "krzaki" i Nero się buntuje? Czy ktoś posiada może program lub poda linka do programu, który przeskanuje moje pliki do nagrania pod tym kątem (ew. usunie/zamieni) te znaki?
    Chciałem też spakować te pliki do zip'a, ale tu się Power Archiver zamotał... tzn. zawiesił.
    Pozdrawiam i proszę o pomoc lub naprowadzenie mnie na inne tropy...
    Ostatnio edytowane przez chronos69 ; 30.Oct.2007 o 16:52

Szeregowy chronos69 ma szanse

Domyślnie

Nie jestem przekonany czy to rozwiązanie jest wystarczająco szybkie i... wygodne, to w końcu jest 70000 plików! Poza tym mało eleganckie: szukać na piechotę, nawet stosując zaawansowane metody teorii obliczeń. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Ja bym to znalazł tą metodą w ~30 minut, ale jaka krotność tej 30-stki minęła od zadania pytanie, nie chce mi się liczyć, skoro nie ma to celu.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)