Forum śledzę od dość dawna, ale dopiero teraz sie zarejestrowałem, bo mam pewien problem... Do rzeczy:
Od jakiegoś czasu usiłuję nagrać na płytę DVD+R pewien zbiór danych. Najprawdopodobniej istotne jest, że jest to mnóstwo małych plików i kilka większych. Konkretnie: prawie 4GB w ponad 70 tysiącach plików (2200 folderów). Są to dane do telefonów komórkowych (dzwonki, gry java, tapety, motywy, trochę oprogramowania pod Windowsa). Większość jest "luzem" w folderach, a część w archiwach rar. Część plików, zwłaszcza archiwa, posiada dość długie nazwy (ponad 70 znaków), a wiele mniejszych plików jest wielokrotnie zagnieżdżonych w subfolderach (długie ścieżki dostępu). Problem polega na tym, że mimo iż pliki zmieściłyby się na płytę DVD+R (<4GB) to w trakcie dodawania do listy plików, moje Nero 7.5 zawiesza się... Próbowałem wcześniej na starszej wersji (chyba 6.6) i innej nagrywarce (Lite-On SOHW-832) efekt identyczny. Zresztą podejrzewam, że nie jest to problem, ani nagrywarki, ani Nero tylko jakichś ograniczeń wynikających np. z formatu zapisu na płytach...
Na ewentualny drugi trop naprowadził mnie Windows: kiedyś po ściągnięciu eMule'm filmu w DivX'ie i pliku nfo (tekstowy o relase'ie) do niego, system poinformował mnie, że nie otworzy go ponieważ w nazwie pliku użyto znaków spoza, "aktualnej tablicy znaków". Prawdopodobnie były to jakieś dalekowschodnie "krzaczki", u mnie wyświetlane jako kwadraty. Być może wśród tych 70000 plików do nagrania mam właśnie takie "krzaki" i Nero się buntuje? Czy ktoś posiada może program lub poda linka do programu, który przeskanuje moje pliki do nagrania pod tym kątem (ew. usunie/zamieni) te znaki?
Chciałem też spakować te pliki do zip'a, ale tu się Power Archiver zamotał... tzn. zawiesił.![]()
Pozdrawiam i proszę o pomoc lub naprowadzenie mnie na inne tropy...

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem