+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: LG GSA-H55N problem

aromz
    Gość

Domyślnie LG GSA-H55N problem

Witam kupilem nagrywarke i mam problem z nagrywaniem DVD podczas nagrywania zawiesza mi sie system XP przy nagrywaniu CD i DVD+RW jest ok.
    Probowalem odinstalowac IDE nic to nie pomoglo tryb mam ustawiony na UDMA w menadzerze urzadzen,sterownik jest microsoftu do nagrywarki nie moge go zmienic na inny po usunieciu ponownie instaluje sie sterownik microsoftu.Czy ktoś wie jak rozwiazac problem

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Przeszukać to forum. Nie ustanawiamy rekordu posiadania największej ilości wątków o tym samym temacie. Kurcze! To jest jakaś myśl!

aromz
    Gość

Domyślnie

szukalem nic nie moge znalezc moze zle szukam ale kilka forum przejzalem bez rezultatu wiec postanowilem zapytac i oczekuje ze znajdzie sie ktos kto mi konkretnie udzieli odpowiedzi

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Wyszukaj na naszym forum "forceaspi" i poczytaj. Sprawdź, czy masz najnowszy firmware w swojej nagrywarce. Jakich nośników używasz?

aromz
    Gość

Domyślnie

forceaspi zainstalowalem niestety nie w wersi 1.7 lecz nowszej 1.7 nie instaluje mi sie firmware prawie najnowsze 1.2 dostepne jest juz 1.3 ale nie potrafie go zainstalowac wyswietla mi sie komunikat aby poprzednia wersje odinstalowac tylko jak? jak w sterowniku od nagrywarki jest sterownik microsoftu i nic nie daje odinstalowanie go gdyz ponownie sam sie instaluje
    Nośnik extreme DVD-R iDVD+R a system w dalszym ciagu sie zawiesza przy nagrywaniu DVD moze macie jeszcze jakies pomysly

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał aromz
    forceaspi zainstalowalem niestety nie w wersi 1.7 lecz nowszej 1.7 nie instaluje mi sie firmware prawie najnowsze 1.2 dostepne jest juz 1.3 ale nie potrafie go zainstalowac wyswietla mi sie komunikat aby poprzednia wersje odinstalowac tylko jak? jak w sterowniku od nagrywarki jest sterownik microsoftu i nic nie daje odinstalowanie go gdyz ponownie sam sie instaluje
    Nośnik extreme DVD-R iDVD+R a system w dalszym ciagu sie zawiesza przy nagrywaniu DVD moze macie jeszcze jakies pomysly
    Ech, napisano, abyś firmware zaktualizował. To nie jest to samo co sterownik do sprzętu, gdzie masz opcje zaktualizuj,odinstaluj lub wyłącz.
    Firmware szukaj na stronie producenta napędu, a sterownik pod windą zostaw w spokoju. Na 99,99% nie on stwarza problemy.
    BTW, firmware nie da się odinstalować. Jak by ci się to udało, to sprzęt nadawałby się już tylko do reklamacji.

aromz
    Gość

Domyślnie

przy probie instalowania firmware pokazuje sie komunikat Valid ATApI device can not befound!F?W model is DVD-RAM GSA_H55N co z tym zrobic

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)