czy ktoś ma taki laptop i może mi w jakis sposub pomóc bo troche go rozregulowałem jak ktoś ma laptop firmy Acer czy mógbym prosić o fotke dobrej jakości jak są ustawione potencjometry które znajdują sie pod optyką z góry dziekuje![]()
czy ktoś ma taki laptop i może mi w jakis sposub pomóc bo troche go rozregulowałem jak ktoś ma laptop firmy Acer czy mógbym prosić o fotke dobrej jakości jak są ustawione potencjometry które znajdują sie pod optyką z góry dziekuje![]()
W różnych mogą być ustawione inaczej. A nawet gdyby, to ręcznie nie ustawisz z taką dokładnością. A co się stało? Czemu to rozregulowałeś? I jak się teraz zachowuje?
Rozregulował, bo pewnie napęd już nie czytał/nagrywał płytek.
Trzeba było zaznaczyć pozycję potencjometru przed kręceniem.
Teraz będzie trudno, nie wiem o ile tam przekręciłeś, ale do "poprawy" normalnie nie trzeba więcej niż jakieś 1/4 obrotu.
Piszę "poprawy", bo ta poprawa zazwyczaj jest na krótki czas, albo w ogóle się nie udaje trafić we właściwy punkt. Laser siada i sytuacja się pogarsza.
Nie wiem, czy jakiś serwis się podejmie kalibracji lasera, a jeśli nawet to czy zrobi to dobrze. Taka usterka na gwarancji to wymiana napędu na nowy.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Ale, jak już było grzebane, to klops. Zresztą wątpię, że Dupslik2 grzebał na gwarancji.
pewnie ma młodszego brata który dostał na urodziny małego majsterkowicza , chłopak nie miał gdzie grzebać to pokręcił w lapku![]()
![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
miał problemy przy odtwrzaniu a nie spomne o nagrywaniu
może wystarczyło przeczyścić soczewkę zamiast kalibrować![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)