+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: LG 4167 - jak drzwi od Syrenki:(

Szeregowy PoPe zero jak zero

Domyślnie LG 4167 - jak drzwi od Syrenki:(

Witam!
    Mam problem z nagrywarka z tytulu watku. Dziala normalnie, ale dopiero po solidnym "stuknieciu" wzglednie potrzasnieciu. Po rozkreceniu nagrywarki nie widac nigdzie zadnych uszkodzen, ani zimnych lutow (jest nowa). Co moze byc przyczyna takiego zachowania "palnika"
    Pozdrowienia dla forumowiczow!
    P.

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Jak jest nowa, to powinna być na gwarancji i wiadomo, gdzie ją oddać. Sam bym się chętnie dowiedział, co jest przyczyną. Może mechanika prowadzenia optyki się gdzieś zacina.

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

A stukasz w cały komputer czy tylko w nagrywarke? (jest na kablu?) bo to stukanie to moze dyskom zaszkodzic.
    ©u®E™

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

może jest poluzowany kabelek od zasilania lub transmisji danych
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    może jest poluzowany kabelek od zasilania lub transmisji danych
    Ja tak kiedyś miałem - mój CD-ROM raz działał a raz nie (to było kilkanaście lat temu, gdy byłem laikiem jeszcze ) - napęd działał dopiero po solidnym uderzeniu całego kompa - okazało się, że powodem była poluzowana taśma IDE

Domyślnie

A! To ja tak mam do dziś. FDD nie ma styku, gdzieś przy zasilaniu.

Domyślnie Drzwi od Syrenki - c.d.

Witam!
    Faktycznie podałem trochę mało informacji. Napęd jest nowy, ale długo nie był używany - i jest po gwarze. Napęd początkowo pracował "w budzie", ale miałem dość walenia po obudowie, dlatego też wrzuciłem go do kieszeni na USB. KAble zasilające i taśmy były sprawdzane i to wielokrotnie. Rzecz jest w samym napędzie. Jeśli ktoś miał podobny przypadek i poradził sobie z nim - proszę o pomoc.
    Pozdrowienia dla cdrinfo!
    P.

mikhnal
    Gość

Domyślnie

Ładnie to tak jawnie konkurencję pozdrawiać?

Domyślnie Mikhal

Cytat Napisał mikhnal
    Ładnie to tak jawnie konkurencję pozdrawiać?
    Cheche chciałem sprawdzić, jak jest na forum z "miłością bliźniego"

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał PoPe
    Cheche chciałem sprawdzić, jak jest na forum z "miłością bliźniego"
    uważam że nie ma w tym nic złego
    A propo palnika , jeśli jest po gwarancji i już ją rozbierałeś to jest wyjście z sytuacji , musisz ten palnik podpiąć na zewnątrz obudowy , najlepiej gdyby był rozebrany , tylko podłóż coś izolacyjnego pod spód aby nie zrobić jakiegos zwarcia , z tak podłączonym palnikiem odpal kompa , jesli w danym momencie napęd nie będzie działał poruszaj wtyczką zasilania , po chwili taśmą IDE , jesli to nic nie pomoże użyj czegoś czym mógłbyś ponaciskać wewnątrz napędu , może być ołówek lub coś z plastiku , po każdym naciśnięciu oczekuj poprawy , spróbuj także naciskać od spodu gdzie jest płytka z elektroniką ( tylko delikatnie ) musisz zwrócić uwagę kiedy nastąpi poprawa , napisałeś że nie ma zimnych lutów , tego nie można stwierdzić gołym okiem , zimnego lutu nie zobaczysz ani nie stwierdzisz że jest , dopiero po przelutowaniu większości możliwych styków i poprawie w działaniu palnika , można stwierdzić że takie zimne luty były , w zasadzie nie masz nic do stracenia , napęd po gwarancji więc możesz testować , jak dasz do serwisu to pewnie z pięć dych nie Twoje , do tych pięciu dołożysz siedem i masz nówkę , pozdrawiam i powodzenia
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Ja podejrzewam, że kolega pisze tu i tu i pozajączkowało mu się, gdzie ma kogo pozdrowić. A wracając do tematu, z takim problemem musisz sobie poradzić sam. Mniej więcej tak jak napisał Asterix, bo to podobny problem do uszkodzenia mojego flopa. Jak rozkręcisz, to zwróć też uwagę, czy smar może nie jest twardy lub go nie ma, na elementach mechaniki.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)