+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Jak się pozbyć śmieci od Nero?

Szeregowy Letni_wiatr ma szanse

Domyślnie Jak się pozbyć śmieci od Nero?

Podczas tworzenia projektu do nagrania (płyta z danymi) Nero Express na siłę dodaje mi dwa pliki, których nie mogę usunąć . Śmieci dodają się w momencie przeciągnięcia pierwszego folderu.

Po nagraniu płyty te wstrętne śmieci powodują, że po kliknięciu na nagrany napęd otwiera się localhost w .htm zamiast nagranych folderów.

Do folderu z danymi ledwo można się dostać poprzez -> PPM i exploruj.

Jak sprawić by ten shit nie był mi wciskany na siłę?

EDIT: śmieci dodają się, gdy chcę nagrać projekt securdisc.
    Ostatnio edytowane przez Letni_wiatr ; 30.Dec.2007 o 22:00

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Sam sobie odpowiedziałeś Panie Kolego tworzą się bo są potrzebne i nie są śmieciami hehe wątek to usunięcia
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

Jak nie wiesz, co napisać, to nie pisz nic. Odwołanie do strony z programami od Nero jest konieczne? Mój kupel wypala z secur disc i mu się ten szmelc nie dodaje, więc to jest kwestia ustawień, albo wersji.
    Niestety po przegrzebaniu opcji nie udało mi się tego pozbyć, dlatego założyłem wątek. Tak, więc do usunięcia jest, co najwyżej Twój post.

Cool

a ty widze bardzo mądry jesteś ale pomyśl troche to są pliki do securdisc bo taką komplikację wybrałeś w nero człowieku więc jeżeli ci niepasuje to wybieraj normalną kompilacje...
    Nieprzyszło ci do głowy że te pliki sa potrzebne do tej kompilacji dlatego są i ich nieusuniesz...

EDIT:

jakoś ja dodałem sobie folder Muzyka i tez mi się utworzyły te dwa pliki więc jeżeli tak jest to być musi hehe albo Nero 8 jest powalone
    Załączone obrazki Załączone obrazki Jak się pozbyć śmieci od Nero?-bez-tytu-u.jpg   Jak się pozbyć śmieci od Nero?-bez-tytu-u1.jpg  
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 31.Dec.2007 o 17:39 Powód: dodano zdjęcie, edit2
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Domyślnie

Wiem, że to są pliki które dodają się tylko w secur diosc, ale ja wolę nagrywać w secur disc, bo po to jest opcja, która zabezpiecza przed zarysowaniem by z niej korzystać i nie będę się jej pozbawiał, bo jakiś kretyn dodał głupie pliki informacyjne, a kretynem był, bo nie można ich normalnie się pozbyć.

Jeszcze raz powtarzam, że te pliki powodują otwarcie informacji o programikach Nero przy włożeniu płyty. Wiem, bo nagrałem płytę z tym chłamem.
    Poza tym (to zdanie przeczytaj uważnie, bo już o tym pisałem): to nie jest konieczne, bo mój kumpel nagrywa w secur disc i nie ma tego śmieciarstwa. Wiem, bo mam od niego płytę i jest nawet z hasłem, ale bez tych (po twojemu koniecznych) plików. W związku z tym pisząc, że to jest konieczne opierasz tylko i wyłącznie na własnej fantazji.
    Dojdę jak się tego pozbyć, tylko myślałem, że może ktoś już znalazł rozwiązanie.

Szczęśliwego nowego roku.

Cool

niemożna a InCD zainstalowane?

Siego

EDIT

a może tak:

autorun.inf znajduje się -> C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero Burning Rom\SecurDisc\autorun.ini
    discinfo.exe jest -> C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero Burning Rom\SecurDisc\discinfo.exe

może by usunąć te pliki z dysku ? wtedy się one nie nagraja na kompilację SecurDisc zaraz sprawdzę

EDIT2:

no i chyba jesteśmy w domu przy tworzeniu pustych folderów te pliki się nie kopiuja na kompilację SecurDisc bo ich niema fizycznie na dysku
    Załączone obrazki Załączone obrazki Jak się pozbyć śmieci od Nero?-jupi.jpg  
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 01.Jan.2008 o 14:14 Powód: dodano zdjęcie

Domyślnie

Heh, doszedłem do tego niezależnie .
    Byłem u kumpla, od które miałem płytę bez tych "dodatków". Ma Nero lite, które w ogóle w C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero Burning Rom nie zawiera folderu SecurDisc, który odpowiada za dodawanie tych plików. Mimo tego Nero lite obsługuje w 100% technologię SecurDisc -> wniosek są to tylko pliki informacyjno-reklamowe. I kto miał rację? Są konieczne?

Zatem rozwiązania są 2: albo Nero w wersji lite, albo skasowanie tych plików w katalogu Nero Burning Rom.

Temat prędzej do przyklejenia niż usunięcia, bo coraz więcej ludzi będzie miało nagrywarki z SecurDisc + najnowsze Nero i idę o zakład, że nikt nie będzie specjalnie zadowolony, że po kliknięciu na napęd, zamiast katalogu z plikami, przymusowo otworzy mu się przeglądarka internetowa ...

Domyślnie

niom niezawsze musze mieć rację ale też tak sobie właśnie przemyślałem sprawę usunąłem to badziewie i już sie nie nagrywa z tym
    Nero lite... ech mnie to nero8 wkur....za strasznie dlaczego w nero6 niedodali obsługi securdisc? hehe

ps-nagrywasz na dvd-+r w tym securdisc? Ja testuje prędkości zapisu i dziwne wyniki mi wychodzą raz max prędkość zapisu x6,6 a raz x18 w teście dziko siakoś

ps2- niewiadomo jak jest w nero7 czy jest ten folder trza by sprawdzić to cudo

Pzdr

Domyślnie

Fakt prędkości też mam "z kija" . Porównania nie mam, bo jak narazie wszystko nagrywam w secur discu, a prędkości wahającą się znacznie w czasie nagrywania. Zwalałem winę na procesor (duron 1200 Mhz), bo przy nagrywaniu jego obciążenie u mnie wahało się pomiędzy 80 a 100%.

Myślę, że na dobrych 2 rdzeniach byłoby ciut szybciej .

Domyślnie

ano właśnie... bo to szyfruje jakby w locie pliki ale jest różnie w zależności jakie pliki się wypala przynajmniej u mnie
    niemniej jednak i tak w przypadku SD zapełnia się cały dysk nawet jak niema danych na całą płytę ciekawe po co to

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)