Witam wszystkich. Mam taki problem nie znalazłem go w szukajce wiec pozwoliłem sobie postawić nowy temat. Jeśli już taki był to sorry nie znalazłem.
Jestem raczej niezorientowany user i nie wiem jak sprawdzić czy płyta z ważnymi danymi dobrze sie wypaliła. Z tego co czytałem na forum to używa sie do tego Nero CD speed. Mam najnowszą wersję. 4.7.7.15.
Nagrywarkę LG GSA h10n z firmware jl12. Wypalam na płytach Verbatim DVD+r 16x. Nero CD speed identyfikuje te płyty jako mcc 004 000 (00h). Mam też TDK DVD=r 16x [nero widzi je jako TDK 003 000 (00h)]. Do lepszych nie mam dostępu. Których lepiej użyć? Może DVD+/-r Dual Layer bo słyszałem że te są oryginalne Mitshubishi z Singapuru. Cena płyt mi nie robi.Dane są bardzo ważne wiec jak polecicie to kupie DL.
Jak sprawdzić czy w czasie wypalania ważnych danych pojawiły sie błędy. Można to sprawdzić w czasie wypalania? Nie uszkodzi to danych? Bo są arcyważne? Głównie zdjęcia JPG i pliki Word.
Wiem że można zrobić benchmark w Nero wciskając F2. jak wypale te płyty to mogę wkleić screen, do oceny. Jak byście byli tak uprzejmi udzielić fachowej analizyTylko nie wiem jak sprawdzić te błędy i ile tych błędów jest akceptowalne w czasie wypalania. I czy te błędy mają duży wpływ na jakość danych? Wiem ze może to śmieszne ale nie wiem. Nigdy sie tym nie interesowałem, ale teraz muszę zarchiwizować dane naukowe do magisterki.
Aha byłbym zapomniał używam Nero Express 6.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem