+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Temat: Pioneer 115D VS Sony Nec Optiarc AD-7200A

Szeregowy bruce1976 ma szanse

Question Pioneer 115D VS Sony Nec Optiarc AD-7200A

Czekając na podsumowanie recenzji Pioneer-a 115D znalazłem ciekawą pozycje u konkurencji Sony Nec Optiarc AD-7200A .Napęd dostał wyróżnienie recenzentów
    http://www.cdfreaks.com/reviews/Opti...-Burner-Review
    i może być ciekawą alternatywą dla Pioneera.
    Czy ma ktoś doświadczenia z podanym napędem i co sądzicie o tej recenzji.
    Ostatnio edytowane przez bruce1976 ; 10.Mar.2008 o 23:46

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Będę to obserwował, bo zapowiada się ciekawie. Na pewno na cdfreaks głupot nie napisali.

Domyślnie

Przyznam że tak najbardziej ciekawi mnie korekcja błędów Optiarc AD-7200A bo podsumowaniu recenzji ani słowem o niej nie wspomnieli? Gdyby korekcja była lepsza niż w Pioneer 115D i biorąc pod uwagę to co napisali recenzenci :
    - napęd nie buforuje strumienia audio(doskonała do zgrywania materiału audio)
    - b.dobra jakość wypalania nośników
    - przyzwoite prędkości przy zrzucaniu materiału video
    - zwraca błędy C2
    -obsługuje test jakości nośników(ale czy prawidłowo?)
    -obsługuje overburning
    -obsługuje BitBetting niestety nie wpełni(nowe wersje fw powinny to zmienić)
    -test owcy 2

Sony Nec Optiarc AD-7200A może być napędem porównywalnym do Pioneer 115D jak nie lepszym (formułuje to stwierdzenie tylko na podstawie przeczytanych recenzji zakładając że są wiarygodne)
    Po spodem zamieszczam link do recenzji Pioneer 115D
    http://www.cdfreaks.com/reviews/Pion...-Burner-Review
    Ostatnio edytowane przez bruce1976 ; 11.Mar.2008 o 10:20

Starszy sierżant slawekj ma szanse Avatar slawekj

Domyślnie

Cytat Napisał bruce1976
    Sony Nec Optiarc AD-7200A może być napędem porównywalnym do Pioneer 115D jak nie lepszym (formułuje to stwierdzenie tylko na podstawie przeczytanych recenzji zakładając że są wiarygodne)
    Od kiedy napęd ze strefowym OPC może być lepszy od zmiennego na całej powierzchni.

Jitter na Pioneerze ma najniższe paramatry a jakość wypalonych pitów i landów nie ma sobie równych.

Nie jest zły zapis 7200 ale brakuje mu do Pioneera.

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Cytat Napisał slawekj
    Od kiedy napęd ze strefowym OPC może być lepszy od zmiennego na całej powierzchni.

Jitter na Pioneerze ma najniższe paramatry a jakość wypalonych pitów i landów nie ma sobie równych.

Nie jest zły zapis 7200 ale brakuje mu do Pioneera.

Widze ze objawila nam sie wrozka na forum. Tylko prosze nie rozwijaj sie tak jak na cdrinfo. Mozliwosci lania wody mozna wyczytac w tym poscie http://forum.cdrinfo.pl/f15/sony-nec...d-7200a-77491/ .
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Cytat Napisał Druss
    Widze ze objawila nam sie wrozka na forum. Tylko prosze nie rozwijaj sie tak jak na cdrinfo. Mozliwosci lania wody mozna wyczytac w tym poscie http://forum.cdrinfo.pl/f15/sony-nec...d-7200a-77491/ .
    Po mojej wypowiedzi ukazał się test:

http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=22740
    Wszystko co napisałem potwierdziło się.
    Na przyszłość proszę uzupełnić wiedzę a póżniej próbować dyskutować na nieznane tematy.

Domyślnie

Cytat Napisał slawekj
    Po mojej wypowiedzi ukazał się test:

http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=22740
    Wszystko co napisałem potwierdziło się.
    Na przyszłość proszę uzupełnić wiedzę a póżniej próbować dyskutować na nieznane tematy.

Aha to ja bym poprosil konkretnie strony i te twoje potwierdzone slowa. Z ang akurat nie mam problemu. Z tego co przegladalem nie ma tam takiego lania wody.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Exclamation

Jeżeli chodzi o założony temat miał on na celu pozyskać jakieś wiarygodne informacje albo spostrzeżenia użytkowników lub osób które mogą powiedzieć coś na temat napędu Optiarc AD-7200A (chipset NEC MC-10043 ),który nie jest tym samym napędem co Optiarc AD-7200S ponieważ posiada inny chipset NEC MC-10044( a to chyba jest istotna różnica) i ten napęd chyba buforuje strumień audio a 7200A nie.Moje wypowiedzi miały na celu tylko uwypuklić pewne funkcje tego napędu i sprowokować do podjęcia dyskusji na ten temat.
    Ostatnio edytowane przez bruce1976 ; 12.Mar.2008 o 09:38

Domyślnie

Cytat Napisał Druss
    Aha to ja bym poprosil konkretnie strony i te twoje potwierdzone slowa. Z ang akurat nie mam problemu. Z tego co przegladalem nie ma tam takiego lania wody.
    Widać dalej, że Kolega zupełnie nie posiada wiedzy na temat nośników i testowanych napędów.
    Na początek prośba o uzupełnienie wiedzy na temat błędów Jitter.
    Dopiero wówczas można dokanać analizy otrzymanych wyników na DaTarius.
    Większość przetestowanych płytek ma przekroczony Jitter (max dobry to 9%) lub na granicy.

Nic więcej nie potrzeba analizować.
    Napęd należy do przeciętnych i tak został oceniony.

A na przyszłość jak Kolega pisze o "laniu wody" to proszę o wskazanie konkretnej mojej wypowiedzi i merytoryczne uzasadnienie.

Ostatnio edytowane przez slawekj ; 12.Mar.2008 o 09:54

Domyślnie

Cytat Napisał slawekj
    Widać dalej, że Kolega zupełnie nie posiada wiedzy na temat nośników i testowanych napędów.
    Na początek prośba o uzupełnienie wiedzy na temat błędów Jitter.
    Dopiero wówczas można dokanać analizy otrzymanych wyników na DaTarius.
    Większość przetestowanych płytek ma przekroczony Jitter (max dobry to 9%) lub na granicy.

Nic więcej nie potrzeba analizować.
    Napęd należy do przeciętnych i tak został oceniony.

A na przyszłość jak Kolega pisze o "laniu wody" to proszę o wskazanie konkretnej mojej wypowiedzi i merytoryczne uzasadnienie.

No z tego ze nalezysz do jitterowcow to juz wszyscy na cdrinfo wiedza. Pod uwage biore tylko nosniki verba mcc004, biorac pod uwage swierzy bios i nieznana jakosc partii tych nosnikow ktore byly uzyte w tym tescie nawet po twoim jitterze tak wielbionym mozna stwierdzic ze naped jest godny uwagi. Tylko na koncu nosnika przekroczyl 9% i to tak nie duzo, dlatego cos nie tak z nosnikiem moglo byc skoro przez cala plyte dobrze a dopiero na koncu schrzanione.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Proszę porównać Jitter Pioneera 215
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...2642&PageId=24
    i Optiarc 7200S
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...2740&PageId=11

8.22 % a 7.74 % w skali 9% to duża różnica i widać to na wykresie.
    A teraz proszę o porównanie mojego testu Verbatima +Rx16 palonego 20x na Pioneer 215 z wynikami śr. Jitter na DaTarius.
    Jitter Optiarc wiele razy przekracza 9%.

Całkowicie potwierdza się moja ocena.
    Jitter Pioneera jest niższy mimo prędkości zapisu 20x a Optiarc 18x.

Ostatnio edytowane przez slawekj ; 12.Mar.2008 o 10:20

Domyślnie

Przejrzałem recenzję AD-7200A i muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczony. Również zwraca uwagę fakt, że we wszystkich wymienianych w tym wątku napędach jest chipset Nec'a. Optiarc jest wyjątkowo ciekawą propozycją, zwłaszcza dla chcących wykonywać kopie płyt audio. Aha, no i przy odczycie jest dużo lepszy. To jest moja opinia i proszę nie patrzeć na ilość moich wypowiedzi: niektórzy mogą być tylko pisarzami i już nie być specami oraz odwrotnie.

Szeregowy Janusz Nemo ma szanse

Domyślnie

Mam do Was jako laik pytanie. Mianowicie kupiłem napęd Optiarc AD 7200A ale sprzedawca w moim sklepie twierdzi że to "firma krzak" i nie prowadzą ich. Zamiast tego proponuje mi jako lepszy Samsung S202H lub N. Poradźcie czy zamieniać na Samsunga i w ogóle, jeśli tak jest, to dlaczego powinienem być zadowolony z mojego Optiarca? Będę Wam wdzięczny!
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Ten pan sam ma firmę krzak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_NEC_Optiarc

Ja nic nie twierdzę o jakości napędów. Choć ten ostatni wychodzi, że udany. Ja bym go zostawił. Wiesz tak to jest, że producentom czasem coś nie za dobrze wychodzi, potem udaje im się poprawić...

stary wyga NevtoNx ma szanse Avatar NevtoNx

Domyślnie

WitaM
    Widzę że NEC powraca ! Już myślę nad kupnem nowego palnika od Neca ;-]
    CPUAthlon 6000+X2AM2 FOXCONN C51XEM2AA 4X1GB 800Mhz Patriot 2 HDD razem 1TB GPU PowerColor HD4850 coś tam...na LCD HYUNDAI 22" X220WD palnik BenQ 1640 Zasiłka HIPRO HP-W700WC3 LF rev3 COOLER AC PRO64+ i 7 wentyli Nutka z kompa leci na Yamaha A-960 I M60 I małe klumieńki 2x300W 8ohm a reszte to olewam ;-]

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Cool

Cytat Napisał Janusz Nemo Zobacz post
    Mam do Was jako laik pytanie. Mianowicie kupiłem napęd Optiarc AD 7200A ale sprzedawca w moim sklepie twierdzi że to "firma krzak" i nie prowadzą ich. Zamiast tego proponuje mi jako lepszy Samsung S202H lub N. Poradźcie czy zamieniać na Samsunga i w ogóle, jeśli tak jest, to dlaczego powinienem być zadowolony z mojego Optiarca? Będę Wam wdzięczny!
    Pozdrawiam!
    haha dobre no cóż być może ten pan nabija sobie kiece sprzedając samsungi kto wie
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)