nie nagrywa plyt dvd rv prosze o pomoc
nie nagrywa plyt dvd rv prosze o pomoc
Jakim programem nagrywasz? Jedną markę tylko, czy z różnymi płytami RW tak się dzieje? Więcej info.
roznych firm plytki test.no i rezultat ten sam
Tzn jaki? Jaki wynik masz? Komunikat o błędzie,czy o złym nośniku? Sprawdź czy nie masz uruchomionego ukrywania nośnika cdr np. w Daemonie, CloneDVD lub alcoholu. Jeśli tak wyłącz to na czas nagrywania.
Może mieć tu związek z chipsetem płyty głównej (sterowniki), sterami aspi lub kanałami IDE.
Napisz coś więcej o swoim kompie.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
witam kompilacja wogule nie chce isc no i po dluzszym czasie blad kompilacji wyskakuje i ze zapis ni powiodl sie.
INTEL (R)
PENTIUM (R) D CPU 2,80GHz
2,80GHz 512MB ram
ASUS P5LD2-VM
NVIDIA GeForce 7300GS
Czy przypadkiem masz może zainstalowany DaemonTool ?
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
nie niemam demona
We wcześniejszym moim poście napisałem kilka szczegółów, które warto sprawdzić. Czyli zainstaluj najnowsze sterowniki do płyty głównej http://support.asus.com/download/dow...model=P5LD2-VM , zainstaluj forceaspi (do pobrania z działu Pliki; nie instaluj ich jeżeli masz system Vista). Instalowałeś jakieś sterowniki do kanałów IDE?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
A np. Alcohol120% ?Napisał kocur76
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
Nie nagrywa żadnych płyt czy tylko DVD-RW (napisałeś dvd-rv stąd pytanie)? Jeżeli tylko płyt RW tzn wielokrotnego zapisu, to sprawdź czy możesz taką płytkę skasować nawet pustą. Jeżeli wyskoczy ci komunikat że to nie jest płyta wielokrotnego zapisu to masz włączone ukrywani nośnika cdr. Tak jak pisałem może to powodować np CloneCD (dokładnie Clonetray), Alcohol 120%, Daemon, YASU. Alcohol 120% nie musi być uruchomiony aby to ukrywać.
tylko DVD RW nie nagrywa a skasowac moge mialem zainstalowane te programy ale wykasowalemNapisał Czarcik
mam pytanko jak zainstalowac te stery do plyty bo zassalem z tej stronki instalowalem aspi ale z czterech plikow 2 sie wgralyNapisał SEBAW
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 03.Apr.2008 o 17:13
I na XP tylko dwa się powinny zainstalować
a ktory lepiej ten 8.3.0.1013 czy ten7.0.0.1019
i niewiem ktora ikone klik do zainstal.
dziekuje z gory za pomoc
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 04.Apr.2008 o 22:18
Teoretycznie powinno się instalować najnowszą wersję. Nigdy nie miałem kłopotów z ASPI tak że nie wiem które są lepsze. Czy nagrywarka kiedyś nagrywała DVD-RW? Jeżeli tak to trzeba ustalić kiedy przestała - po wgraniu jakiego programu, aktualizacji itp. Jakiego oprogramowania używasz?
Ostatnio edytowane przez Czarcik ; 03.Apr.2008 o 20:21
zainstalowalem stery do plyty i dalej nie nagrywa a co do firmware to mam 1m1
niewiem czy takie powinno byc.Nie pamietam kiedy dokladnie mi przestala wypalac DVD±RW mam tych plytek ze 20 szt i dlatego mi zalezy zeby moj zlom ruszyl
Kocurze () nie ma potrzeby cytowania całego postu znajdującego się bezpośrednio powyżej. Przeciwnie jest powód, żeby nie cytawać, wtedy Twój post zajmuje mniej miejsca i forum jest czytelniejsze.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 04.Apr.2008 o 22:18
Chodzi mi o oprogramowanie do nagrywania np.Nero. Na innych płytkach rw nagrywa? Jeżeli tylko na tych które masz nie nagrywa to po prostu ta nagrywarka ich "nie lubi" czasami tak jest że nie na wszystkich płytach da się nagrać.
a mam nero probowalem tez innymi no i to samo jak narazie to 4 roznych firm testowalem DVD±RW i nic
Spróbuj nagrywać z mniejszą prędkością. Spróbuj wyczyścić laser.
x4 taka wypalam a rozkrecilem nagrywarke i dojscie jest nie od str.lasera i utknalem bo niewiem co dalej
Da się wyjąć cały środek z tego "metalu". Trzeba wysunąć tackę (np. przy pomocy igły), zdemontować przód i sprawdzić czy nie ma jeszcze jakiś śrubek które trzymają ten środek w obudowie.
rozkrecilem wysunolem tacke no i az dziw jak dostac sie do lasera. Bez sensu zlozone laser widac ale do gory nogami
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)