Mój problem przedstawia się następująco
Jestem posiadaczką DVD Manta Prince 2 (model: DVD-015) niezbyt wygórowanego jakościowo i cenowo DVD. Jednak w załączonej instrukcji, na opakowaniu oraz na samym sprzęcie widnieje napisy, że DVD odtwarza płyty DVD-r +/- oraz rw, a więc do sedna. DVD czyta oryginalne płyty z filmami z wypożyczalni oraz z gazet jednak nie chce czytać tych nagrywanych moją nagrywarką DVD. Używam programu Nero i nagrywam w następujący sposób Płyta np. DVD+R 120 min 4.7 GB 2.4X/4X/8X włączam Nero StartSmart przestawiam na nagrywanie płyt DVD wybieram opcję Dane a następnie utwórz dysk DVD z danymi ponieważ chciałabym nagrać na płytę więcej niż jeden film czyli wykorzystać jej całą "zawartość" (zaznaczam, że płyty 700mb DVD czyta/odtwarza i nie ma żadnych problemów) po zakończonej sesji wkładam płytę do napędu i DVD reaguje na nią "brakiem płyty" albo najzwyczajniej się zawiesza. Nie wiem gdzie popełniam błąd przy wyborze opcji nagrywania? Przy doborze płyty? Czy problem tkwi w programie do nagrywania (Nero) Proszę o pomoc, bo zbankrutuje na tych 700mb![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem