+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Nagrywarka wypala ~1000 KB/s przy wszystkich prędkościach

charizman
    Gość

Question Nagrywarka wypala ~1000 KB/s przy wszystkich prędkościach

Witam,
    ostatnio wystąpił dziwny problem z moją nagrywarką. Mianowicie niezależnie od ustawionych prędkości zapisuje zawsze z prędkością ok 1000KB/s.

Jest to Samsung SH-S202N na gwarancji miesiąc po zakupie i zastanawiam się czy wysyłać to do serwisu (jakiś problem sprzętu) czy może wina tkwi w sofcie.

Mam Windows XP SP3, nagrywałem najnowszymi wersjami Nero i CDBurner XP.
    Jest to drugi napęd i jest ustawiony na slave (na masterze też nie chodziło).

Spotkał się ktoś kiedyś z czymś podobnym? Czy warto słać do serwisu?
    Z góry dzięki za pomoc

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Slave sam na kanale?

Problem software'owy opisywany do znudzenia tu na forum. Przejrzyj kilka przypadkowych wątków, nawet wyszukiwania nie będziesz musiał użyć.

charizman
    Gość

Domyślnie

Poczytałem sprawdziłem ustawienia DMA (wszystko było ok), firmware mam najnowszy, zainstalowałem te sterowniki ForceAspi i problem nie znikł.

Zastanawiałem się nad jedną rzeczą. Ponieważ to DVD jest podpięte do komputera (laptop) pod USB 2.0 kablem USB TO IDE, i zasilana zasilaczem.
    Wcześniej na tym zestawie miałem podpiętą inną nagrywarkę samsunga i wszystko było ok. Nie jestem w stanie teraz stwierdzić czy ta wolna prędkość była od początku.

Może jednak zawieźć to do serwisu?

Domyślnie

No to trzeba było tak od razu... pisać...

A masz możliwość sprawdzenia tej nagrywarki, podłączając bezpośrednio w komputerze do pł. gł.?

charizman
    Gość

Domyślnie

To jest kolejna rzecz którą będę sprawdzał, na razie podpiołem nagrywarkę przez USB do laptopa kolegi i dalej to samo, czyli problem tkwi raczej w samej nagrywarce albo zestawie do podłączania jej przez USB.
    Przy czy tak jak mówię, wcześniej przez rok używałem nagrywarki Samsunga na tym zestawie i wszystko hulało.
    Zobaczę co się stanie jak podepnę nagrywarkę bezpośrednio do blaszaka.

Domyślnie

Raczej w
    Cytat Napisał charizman
    ... zestawie do podłączania jej przez USB. ...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia