Witam!
Od razu na poczatku napisze ze jestem laikiem w sprawach nagrywarek, i dlatego szukam u was pomocy.
Dostalem od kumpla nagrywarke DVD taka jak w tytule. Nagrywarka podobno dziala dobrze ale ma problemy z odtwarzaniem plyt CD (u siebie tego nie zauwazylem). Poniewaz mam CD-ROM i nie mam juz wolnego miejsca na tasmie to podpialem nagryware pod drugie zlacze IDE na plycie druga tasma.
No i rezultat jest taki ze nagrywarka odczytuje plyty CD i DVD, ale problem pojawia sie przy nagrywaniu DVD.
Po wlaczeniu nagrywania wszystko idzie dobrze az do pewnego momentu. Zazwyczaj tak przy ok. 30% (ale nie jest to regula) nagrywanie staje w miejscu i nic sie nie dzieje. Przy mniejszych predkosciach nagrywania udaje jej sie nagrac troche wiecej, ale bez koncowego sukcesu. Po takim zawieszeniu nagrywarka jakby w ogole przestaje dzialac, nie daje sie wysunac tacki, nero tez nie odpowiada. Wszystko wraca do normy dopiero po restarcie systemu.
Co moze byc przyczyna? Moze cos z tymi zworkami w nagrywarce (master slave). A moze sprowac jakiegos innego programu do nagrywania (uzywam Nero 6.3.1.10).
Uff, ale sie rozpisalem. Licze na wasza pomoc!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem