Witam...
Mam mały problem, (mały teraz to on jest duży) Wczoraj kupiłem CD\DVD .. i zasąpiłem nim zwykłego Cd-Roma... No ale okazuje się, iż w ogóle Windows go nie wykrywa .. po tym zaniosłem naped do serwisu tam gdzie go kupiłem, no i gościu sprawdził i działa tam...
Robiłem już wszystko .. Napęd jest podłączony do jednej taśmy, zworke przepinałem na wszystkie sposoby i to nic nie dało, usunąłem z edytora rejestru zbędne pliki ,,upper" oraz ,,lower" ale to również nic nie daje.. Menadżer urządzeń nic nie ukazuje , nawet nie ma zakładnki CD/DVD. A po przez skanowanie nie znajduje go. Sposob ,,dodaj nowy sprzęt" na siłe też nie poradził sobie z tym problemem. Dioda się świeci gdy si system ładuje niby pracuje... bios tak że go nie wykrywa, al gdy sie uruchami systm to pisze tam nazwa napedu . Sterowniki wszystkie są zainstalowane do napedu jak i do płyty głównej.
u kumpla sprawdzałem śmiga normalnie... u mnie inne napedy też działają, nawet taśme nową kupiłem bo myślałem że starą mam uszkodzaną...
Macie jakieś pomysły może ? słyszałem coś o jakimś uplaud biosa (sorry jak źle napisałem) ale nie potrafie tego zrobić, nigdy tego nie robiłm i nie wiem na czym to polega ..
Proszę o pomoc, co mogę zrobić ?
Pozdrawiam Tomazoo.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem