Dlaczego pokazuje mi się, że płyty nie można skasować? Jest to płyta dvd rw. probowałam w nero i w ashampoo burning studio.
Dlaczego pokazuje mi się, że płyty nie można skasować? Jest to płyta dvd rw. probowałam w nero i w ashampoo burning studio.
w sumie to nie... Bo kompletnie sie na tym nie znamMyślałam, że wystarczy w programie wcisnąć i pójdzie... tak jak z cd
![]()
Jednej konkretnej płyty? Czy teraz wszystkich płyt RW nie można skasować? Bardzo często przyczyną takiego zachowania nagrywarki (niemożność skasowania płyty RW) jest włączone ukrywanie nośnika CDR np. w Alcoholu, Daemonie, Clone. Jakiego oprogramowania używasz?
Kasuje się dokładnie tak jak CD-RW. I czy na pewno jest to płyta RW? Czasami oznaczenia na płytach są dość niejasne - spotkałem się z takimi na których były oznaczenia RW, a dopiero w nazwie rodzaju było np DVD-R, a nie DVD-RW.
Ostatnio edytowane przez Czarcik ; 06.Jun.2008 o 10:13
Certum est, quia impossible est
x
a więc tak:
nie mogę skasować dwóch różnych płyt. Mam clone co prawda, ale nie wiem czy jest tam coś takiego ustawionegono na płycie mam napisane RW
wczoraj plyty cd kasowałam bez problemu, błąd wyskakuje przy płytach dvd
![]()
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 06.Jun.2008 o 13:24
Czy masz uruchomiony Clonetray? Czy w pasku zadań - tam gdzie jest zegar jest symbol "owcy"? Jeżeli obok zegarka na pasku zadań masz strzałkę < to naciśnij ją i sprawdź. Jeżeli jest ikonka z owcą to naciśnij prawym przyciskiem myszy i odznacz coś takiego "Hide CD-R" nie pamiętam jak ta opcja się dokładnie nazywa - nie powinna być włączona. Jakie masz dokładnie oznaczenie na płytach - DVD- i co tu dalej pisze, jakiej prędkości (2.4x czy 4x)? Podaj rodzaj nagrywarki.
x
nie mam symbolu owcy. mam za to dwie płytki (od clone) i gdy biorę prawym to jest opcja ukryj nośnik cdr, ale nie jest zaznaczona. na plytach - dvd+r zaraz nad tym 'rw' i x16 speed. Powinna być to plyta rw, mama taką miala kupić, chyba jej nie wcisnęli niczego w sklepienagrywarka... tu będzie problem, wczoraj wymieniona, ale postaram się znaleźć jakieś oznaczenia czy coś
![]()
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 06.Jun.2008 o 13:23
To nie jest płyta RW tylko zwykła taka "jednorazowa". RW mają oznaczenie DVD-RW (DVD+RW) i maksymalnie są 4x.
x - mania cytowania ;]
ehh czyli moja mama zepsuła misję![]()
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 06.Jun.2008 o 13:25
Zdarza się![]()
noo... szkoda, że kupiła z 15 takich plyt![]()
Gorzej jakby kupiła 15 RW (DVD+R cena od 1 do 2zł DVD+RW - 5zł sztuka) no chyba że potrzebujesz 15 płyt DVD+RW
![]()
może nie 15- ale kilka by się przydalomam nauczkę - trzeba ruszyć samemu tylek, a nie wysługiwać się Mamą
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)