Jakim programem zrobić idealną kopię filmu DVD?
Jakim programem zrobić idealną kopię filmu DVD?
Bardzo dużo jest programów do kopiowania płyt DVD. Możesz wybrać Nero lub Alcohol. Nawet mniej znane programu potrafią bardzo dobrze wykonać kopię 1:1. Np. firma DVDIdle oferuje dobry programik.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Dokładnie chodzi o taki program żeby robił kopie 1:1 i usuwał wszystkie zabezpieczenia z płyty DVD..
Przydałby się jakiś fajny opis na ten temat. I jeszcze dodam od siebie, że fajna by była rekompresja jakby film miał więcej niż pojemnośc jednowarstwowej płyty, ale z najlepszą jakością...
Polecam DVD Decrypter robi kopie filmu 1:1![]()
Jesli filmik ma 4,7gb to Decrypter, jesli ma powyzej a nie stac cie na plyty dual layer to Decrypter + Dvd2Dvd-r + CCE.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
a mi wystarcza dvdshrink - maly, darmowy i szybki, omija zabezpieczenia... czego wiecej chciec![]()
Spotkałem się z opiniami że po kopiowaniu DVD Decrypter w stacjonarnych odtwarzaczach często obraz cięło pod koniec filmu (jakieś ostanie 20 minut).Ile w tym prawdy to nie wiem jakoś sceptycznie podchodze do tego programu ,ale może to była wina odtwarzacza lub błąd programu (stara wersja programu).
to raczej wina nagrywania - pewnie za szybko dla danej plyty
przeles plyte kprobe zeby miec pewnosc - zauwazysz ze na tych plytach ktore sie czasem "tna" pod koniec plyty rosnie ilosc bledow
Czy Alcohol omija zabezpieczenia stosowane w filmach DVD i wykona idealną kopię filmu (oczywiście do 4,7 GB) ?
kopie zrobi, ale to bez sensu
na filmach nie stosuje sie zabezpieczen do kopiowania ktorych zaprojektowany jest alkohol
wystarczy do kopiowania filmow bezplatny dvdshrink - efekt koncowy bedzie lepszy, a zabezpieczenia znikna (no - mozesz sobie np blokade regionu zmienic albo usunac albo zalozyc jak nie ma)
No i właśnie dla tego proponuję DVDFAB-a.Napisał qwerty
![]()
Jest programem który również dobrze robi kopię jak DVDDecrypter(dla mnie rewelacja),a ponadto ma wiele innych zalet.Sam sprawdz i napisz co o nim sądzisz.
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)