witam,
Proces wypalania płytki zajmuje prawie całą moc procesora Pentium Core Duo2 z 1Gb RAM, do wypalania używam Nero 8 i sys Win XP. Ma ktoś pomysł jak to zmienić?
DVD działa pod S-ATA, a HD pod AT-BUS.
witam,
Proces wypalania płytki zajmuje prawie całą moc procesora Pentium Core Duo2 z 1Gb RAM, do wypalania używam Nero 8 i sys Win XP. Ma ktoś pomysł jak to zmienić?
DVD działa pod S-ATA, a HD pod AT-BUS.
Ostatnio edytowane przez cyberneticus ; 31.Jul.2008 o 14:43
Spróbuj :
-zaktualizować sterowniki IDE lub SATA w zależności na jakim złączu jest nagrywarka ;
-sprawdź czy pracują Ci oby dwa rdzenie.
-sprawdź czy masz włączony tryb DMA .
A powiedz jeszcze na czym to wypalasz ? - bo samym Nero 8 i systemem Win XP raczej tego nie zrobisz - chyba masz jakąś nagrywarkę do tego ? ( podaj jaką).
Wiesz, bo tu liczą się szczegóły.
Ostatnio edytowane przez warrior ; 31.Jul.2008 o 14:55
P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M
SZCZĘŚLIWY TATO![]()
Piszę poprawnie - FULL POLISH.
Toshiba/Samsung S-ATA
Ja mam LG Lightscrible , może coś więcej tych szczegółów, bo to tak samo jakbym powiedział, iż kupiłem zajefajne buty i jakbym je opisał tak jak Ty to opisujesz tutaj, bym powiedział :
- no fajne, są czarne.
A wiesz ile butów fajnych i czarnych jest?
Wracając do tematu , chodzi o to , że trzeba wiedzieć co Ty masz w tej skrzynce , model itd., podpowiedziałem co ewentualnie możesz wykonać już za operacje, ale nie podajesz już co z tego zakończyło się powodzeniem (czy w ogóle - co stwierdziłeś).
Jak mamy Ci pomóc skoro ograniczasz się do jednej linijki ?
A uwierz, można wiele zdziałać, naprawić problem, ale trzeba współpracować, to Ty jesteś "ciałem", a my "oczami" - które Cię prowadzą, jakie operacje i kroki możesz podjąć - piszesz efekty - nie udało się- podejmujemy następny krok etc., etc.
P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M
SZCZĘŚLIWY TATO![]()
Piszę poprawnie - FULL POLISH.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)