Na plycie Verbatim DVD+RW w programie Roxio nagralem film DVD. Po wlozeniu do mojego DVD (zestaw sony htp-1100) nie dziala. Komuniakt CANNOT. Prosze o wyjasnienie problemu
Na plycie Verbatim DVD+RW w programie Roxio nagralem film DVD. Po wlozeniu do mojego DVD (zestaw sony htp-1100) nie dziala. Komuniakt CANNOT. Prosze o wyjasnienie problemu
A w instrukcji jest napisane ze ma czytac plyty rw![]()
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Jasne. W instrukcji nie ma nic o "+" Sa same minusy.I co mam zrobi z tym fantem. Zasugerowalem sie zestawme htp 1200, ktory ma "+". Czy mozna jakos to ominac. Gosc ktory instalowal nagrywarke DVD powiedzial ze lepiej nagrywac w "+".
No mozesz ale zmieniajac booktype tych + na dvd-rom wtedy powinno dzialac. Ale musisz miec spawarke obslugujaca booktype.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Dzięki za pomoc. Chyba jestem już w domu. Sprawdzilem jaka mam spawarke. Dell 8xDVD+R/RW. W specyfikacji technicznej odnośnie kompatybilności mediów w pozycji zapis (Write) jest tylko YES w pozycjach DVD +R /RW oraz CD-R/RW. Więc chyba nic nie dam rady zrobić aby móc odtwarzać film na moim odtwarzaczu.
Dzieki za wprowadzenie do tematu
nie rozumie Cie
masz nagrywarke oblsugujacom plyty +RW, plyte +RW, wiec czmeu piszesz ze nic sie nie da zrobic?
zmien booktype, jak to nie pomoze to stawiam na mala kompatybilnosc odtwarzacza - nagraj na plycie +R i powinno byc dobrze (to czyta prawie kazdy)
Podaj dokladny model tego dell`a to postaramy sie poszukac czy ma obsluge booktype, a jesli nie czy jest dostepny jakis bios poprawiajacy ta sprawe.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Sprawdzilem czy ten dell ma obsluge booktype. ALe wedlug mnie nie ma. Probowalem znalezc cos takiego , ale zadnego przypisu booktype.
Model Dell'a - nie sprawdzilem. Program Roxio to cos takiego jak Nero Burning Rom. U gory jest miejsce gdzie szukamy to co mamy nagrac, pózniej jest ADD i przerzuca do dolnego okna i tam swieci sie RECORD. Wciskasz REC i wypala. Pokazuje sie jednos okno bez pozycji booktype i wciskasz "WYPAL" I to tyle.
zobacz tu: http://cdrlab.pl/Downloads-index-req...oad-cid-1.html
trzeci program od gory
co do modelu - znajdziesz w instrukcji obslugi, pewnie na nalepce na wierzu napedu, w panel sterowania/system/sprzet/menager urzadzen lub w nero info tool
proponuje wrzucic do testow nero - demo do zassania tez z podanego wyzej linku
chyba ze ktos poda Ci opis do softu Roxio (pewnie masz Easy CD Creator)
http://www.videohelp.com/~dvdinfopro/dvdinfo.zip zainstaluj i powiedz co to za model.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Panowie dzieki za wsparcie.
W poniedzialek bede mial dane i nagrywarki i programy do nagrywania.
Jezeli pozwolicie to "posprawdzam" jeszcze Wasza wiedze.![]()
NO i jest poniedziałek i wszystko mam.Napisał ht-sl55
Nagrywarka to NEC DVD+RW ND-2100 AD , a program to Roxio Easy CD Creator 5.3.4 SP8 Basic.
Czy można nagywac na moje kino domowe SONY HT 1100.
Dzieki i pozdrawiam.
To mam dla ciebie dobra wiadomosc, mozesz ten naped nawet przerobic na model ND-2510A , przy czym bedziesz mogl wypalac DVD-R nawet i bitsetting tez jest. Biosy masz tutaj : http://tdb.rpc1.org/ . Zycze milej zabawy.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Dzieki za te radosna wiadomosc. Ale mysle ze dla Ciebie rzeczywiscie jest radosna, ale nie dla mnie, ktorego wiadomosci o nagrywaniu DVD nie sa rozlegle, powiedzialbym male.
Czy mozesz mi jakos "Po chlopsku" wytlumaczyc co i jak?
Pozdrawiam.
Nagralem powtornie plyte. Dwa katalogi audio i video nagralem na plyte DVD. Poprzednio zrobilem tak iz przenioslem jeden katalog video (on jest pelny) a drugi pusty nie nagralem i wyszlo zle. Teraz jak napisalem nagralem obydwa katalogi i mozna odtwarzac. Na nagrywarce idzie film, tyle tylko ze chyba bez dzwieku.
A propos mojego odtwarzacza.Na szufladzie na DVD jest napisane iz odtwarza + i - R i RW. Ale jak wlozylem moim zdaniem dobrze nagrana plyte to nie odtwarza. Widzi krazek pokazuje ilosc scen (T 20) ale jak daje PLAY nie idzie. Co moze byc nie tak?
Ta sama nagrywarka ale bez tego problemu. Przestaw strefe kraju
Nowy porządek świata - region 1 = USA, Kanada; 2 = Europa, Japonia, Bliski Wschód; 3 = Azja Południowo-Wschodnia; 4 = Ameryka Środkowa i Południowa, Oceania; 5 = Afryka i kraje byłego ZSRR; 6 = Chiny; (patrz porada 1). A prawda i czyta we wszystkich napedach po przestawieniu nawet na starym komputerze jak nagrany jest na CD-r
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)