+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 27

Temat: Problem Z Nagrywarka

Szeregowy morty3 ma szanse

Domyślnie Problem Z Nagrywarka

WITAM MAM NAGRYWARKE STACJONARNA DVD SH853M kupilem ja niedawno i mam tylko instrukcje w jezyku angielskim z ktorej nie bardzo kumam moze wie ktos jak skopiowac plik z dysku na plyte dvd a jeszcze lepiej jak skonwertowac ten plik na dvd bo zgralo mi na dysk w mpegu z kamery I mam taki problem bo jak wkkladam plyte dvd+r by na nia nagrac to mi ja wyrzuca i napisane jest ze plyta jest nienagrana i nie moge nic zrobic gdy wkladam jakas nagrana plyte to jest dobrze odtwarza a jak chcem nagrac na jakas plyte to mi wywala ze jest nie nagrana i tacka wyrzuca ja spowrotem jak wkladam dvd+rw to pojawia sie format i moge ja sformatowac ale zwyklej dvd nie moge nic zrobic probowalem tez cd-r i tez ten sam komunikat kto wie jak to zrobic CZEKAM NA ODPOWIEDZI POMOZCIE MI

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Czy to jest ta nagrywarka?

NAGRYWARKA DVD SAMSUNG 160 GB DVD-SH853M (412231961) - Aukcje internetowe Allegro

EDIT:

no to skoro nieda się nic nagrać to może kupiłeś walniętą tą nagrywarkę?

EDIT2:

kolego kolego kolego czy Ty wogóle wziąłeś do ręki tą instrukcję do tej nagrywarki?

ten recorder nie obsługuje płyt +RW oraz +R jeżeli chodzi o nagrywanie... patrz strona 4 instrukcji natomiast obsługuje płyty -R oraz -RW i co najlepsze z tego to również płyty DVDRAM i te polecam używać

EDIT3:

manual na rapidshare (niestety faktycznie dostępne języki to między innymi angielski francuski... polskiego brak )

http://rapidshare.com/files/140330350/manual.7z.html
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 26.Aug.2008 o 20:53 Powód: dodano edit3
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

TAK to ta nagrywarka
    no dziekuje za odpowiedz no nie czytalem bo po angielsku jakos niem bardzo umiem ale probowalem tez cos nagrac na cd-r i tez to samo pisalo ze sie nie da odtworzyc bo nier jest nagrana plyta a moze wiesz jeszcze jak nagrac zgrany film na dysk na plytke dvd tylko zeby byla jakosc dvd bo tam mi z kamery zgralo w mpegu da sie tak jakos konwertowac dzieki za odpowiedz

Domyślnie

Strona 5 manuala:

w wolnym przekładzie znaczy to między innymi:

1. Używaj płyt 700 MB. Jeśli to możliwe nie używaj płyt 800 MB i o większej pojemności ponieważ odczytanie dysku może nie być możliwe.
    2. Jeżeli dysk cdr/rw nie był nagrywany z zamknięta sesja(...)wszystkie nagrane pliki moga nie być możliwe do odczytania.
    3. Niektóre cdr/rw mogą nie być odczytywane przez nagrywarkę w zakeżności od urządzenia w którym dysk został nagrany. W zależności od treści nagranych na cdr/rw odtwarzanie może różnić się w zależności od zawartości i dysku.

Powiedzmy że mniej więcej tak to brzmi hehe

PS-no to skoro nagrało w MPEG rozumiem że w MPEG2 to zależy jak ustawiłeś w urządzeniu opcję jeżeli na max to masz 8.9 Mb/s jak inny to inny
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Domyślnie

ustawione mialem na jakosc XP i zgralem na dysk tak w MPEG 2 mi zgralo a gdzie tam ustawic konwertuj na dvd to nie wiem kupilem dzisiaj plyty dvd-rw i dvd-r i zadzialalo ale szajsownych plyt nie nagra tylko verbatim i esperanza a tdk nie chce

Cool

Cytat Napisał morty3 Zobacz post
    ustawione mialem na jakosc XP i zgralem na dysk tak w MPEG 2 mi zgralo a gdzie tam ustawic konwertuj na dvd to nie wiem kupilem dzisiaj plyty dvd-rw i dvd-r i zadzialalo ale szajsownych plyt nie nagra tylko verbatim i esperanza a tdk nie chce
    no to normalnie nagrać na płytę i już...

tjaaa a to esperanzy to super płyty są? myślałem że też szajsowe

Używaj płyt rw SONY-RW (drogie są ze względu na fakt iż dobrze sobie nagrywarki stacjonarne z nimi radzą cena 5-6 PLN za sztukę... w takim żółtym opakowaniu są sprzedawane w boxie i zdaje się w cake po 10 szt. też)

Ja przestałem juz nawet wierzyć Verbatim'om RW po tym jak po paru nagraniach płytkę "szlak trafił" zniknął MID z niej i można było ją tylko wywalić do kosza.

Aha Co do płytek do stacjonarek to dobre są ponoć RW TDK (ale uważaj bo nie które mają napis RW2 nawet te na prędkość x4 a co oznacza że są w standardzie płyt x6-x8 czyli nie które te stare palniki mogą ich nie móc nagrać)

Włóż płytkę i wrzucaj wypalanie tego materiału... ale wybierz opcje zdaje się EZ żeby od razu ją zamknęło i dodatkowo zdaje się opcja dysku DVD-VIDEO (ta nagrywarka ma dwie opcje: DVD VR oraz DVD-V -> jak rozumiem to skrót od VIDEO)

Domyślnie

Nagralem plytkle sfinalizowalo ale dlaczego nie moge jej odpalic na kompie to tego nie wiem powinna normalnie sie odpalac co z nowu jest nie tak nagralem z dysku na plytke sfinalizowalem nagralem w video-v i na kompie pokazuje ze zajete miejsce to 0bajtow ze jest czysta moze najpierw trzeba ja sformatowac na kompie a dopiero pozniej do nagrywarki wrzucic nie wiem podpowiedzcie mi bo zglupialem

Cool

Nagralem plytkle sfinalizowalo ale dlaczego nie moge jej odpalic na kompie to tego nie wiem powinna normalnie sie odpalac co z nowu jest nie tak nagralem z dysku na plytke sfinalizowalem nagralem w video-v i na kompie pokazuje ze zajete miejsce to 0bajtow ze jest czysta moze najpierw trzeba ja sformatowac na kompie a dopiero pozniej do nagrywarki wrzucic nie wiem podpowiedzcie mi bo zglupialem
    yyy

skoro nagrało to pewnie tam jest jaki system plików ma ten nagrany krążek wrzuć sobie temat odzyskiwanie danych z plyt z tego forum (zdaje się nie jest jeden a nawet kilka i zobacz czy któryś z programów do odzyskiwania danych będzie widział te dane na tej płytce)

Domyślnie

Witam wzialem programem do odzyskiwania danych bad copy i znalazlo track 1 jutro sprobuje przejechac nim plyte i moze odzyska dane ale jak nagrywac zeby nie trzeba bylo tego robic

Cool

Witam wzialem programem do odzyskiwania danych bad copy i znalazlo track 1 jutro sprobuje przejechac nim plyte i moze odzyska dane ale jak nagrywac zeby nie trzeba bylo tego robic
    mnie zastanawia czy faktycznie jest zamknięta sesja na tej płycie

bad copy pro... ale nośnik nie jest porysowany żeby tego cuda używać które nie odzyskuje wszystkich sektorów w takim przypadku i zastępuje je 00 hehe np.

isobuster wypróbuj w sumie darmowy (oprócz obsługi MRW) no chyba że coś się zmieniło w tym temacie

Download IsoBuster: CD Data Recovery software also featuring DVD, BD and HD DVD file data rescue

Domyślnie

zamknieta sesja bo sam jeszcze zamykalem wzialem finalizing i mi zamknelo. Sprobuje tego isobuster dzieki

Domyślnie

wzialem tym programem isobuster i nie chce na dysk wrzucic tez widzi plytke jako track 1 dochodzi do 80% zapis obrazu i staje jakis blad miejsca docelowego myslalem ze malo na dysku mam miejsca ale mam 50gb wiec powinno wystarczyc nie wiem co jest moze sprobuje nagrac z plytki na plytke na stacjonarnym i zobacze czy wtedy widzi moze wie Pan jak to zrobic jak na tej nagrywarce zgrac z pytki na plytke

Domyślnie

no to spróbuj nagrać na jakąś RW płyte jeszcze raz tą nagrywarką i zobacz jaki będzie rezultat

a jak włączysz przykładowo nero express i info o nośniku to co pokazuje

Domyślnie

Jak wlacze nero expres to nero nic nie widzi pokazuje ze dysk jest pusty

Domyślnie

A jezeli skasuje w nero to juz nagrywarka wogole jej nie czyta. jesli nagram cos w nero na ta plyte i wlode do nagrywarki to wtedy pokazuje setup i chcem sformatowac plyte albo na dvd-vr albo na dvd-v to nie moge formatowanie sie zatryzmuje i pisze ze nie moze sformatowac

Domyślnie

a próbowałeś nagrać to samo na RW i zobaczyć co będzie? A może nagrywarka zabezpieczenia w jakiś sposób nagrany nośnik i dlatego nie da się skopiować tych danych (być może )

Mnie się już możliwości powoli kończą a aż tak na stacjonarkach się nieznam

Chce formatować na dvd-vr bo tak obsługuje... programy typu power producer też tak formatują płytki na np. format -VR DVD-VR - Wikipedia, the free encyclopedia (więcej na temat tego cudu nad wisłą)

Ten format to taki edytowalny wideo dysk natomiast dvd-v to zdaje się 100% kompatybilny z dvd-video format ale "chyba" nie można go edytować i usuwać zawartości z krążka

oraz o +VR DVD+VR - Wikipedia, the free encyclopedia

Domyślnie

dzieki ja caly czas probowalem na rw na zwykla nie probowalem bo jeszcze mi plytke zwali wiec sprobuje jeszcze na zwykla i zobacze

Domyślnie

dzieki ja caly czas probowalem na rw na zwykla nie probowalem bo jeszcze mi plytke zwali wiec sprobuje jeszcze na zwykla i zobacze
    no to spróbuj najwyżej jedna płyta pójdzie do śmietnika 1 PLN czy tam więcej nie robi różnicy hehe

a tak mi teraz przyszło do głowy żeby wgrać nowy firmware do tej nagrywarki jak jest jakiś upgrade

Domyślnie

aha a skad go wziasc ale powinno normalnie na kompie odtwarzac nagralem na rw jeszcze raz w dvd-vr i tez sfinalizowalem i nie pokazuje na kompie moze dlatego ze zapisuje to jako tytul bo jak biore w nagrywarce liberty i tam masz title, divix, music, photo wchodze do title i tam jest a na divix i innych nie ma juz sie zagubilem nie wiem o co chodzi.

Domyślnie

tu znalazlem jakis firmvare SAMSUNG's Digital World - Support myslisz ze bedzie dobry

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

tu znalazlem jakis firmvare SAMSUNG's Digital World - Support myslisz ze bedzie dobry
    tak , powinien być dobry , to ostatnia aktualizacja z 19.08.2008
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

a jak sie robi tego firmvare moze ktos mi napisze sciagam ze strony rozpakowuje i co dalej bo nigdy czegos takiego nie robilem

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

myślę że to zależy od odtwarzacza na który powinno być wgrane fw , na mojej Mancie zmiana fw była prosta , fw nagrywam na cd w takiej postaci jaka jest po rozpakowaniu , po wypaleniu płytki wkładam do napędu w Mancie i czekam na wgranie fw , dzieje się to automatycznie , po wgraniu muszę odczekać chyba 20 sekund i wyłączyć zasilanie odtwarzacza , po ponownym uruchomieniu mam już nowy fw , nie wiem czy w przypadku Twojego sprzętu jest taka sama procedura , musiałbyć sprawdzić w instrukcji obsługi albo spytać kogoś w serwisie autoryzowanym , podczas wgrywania fw musisz być ostrożny , zanik prądu lub przerwanie aktualizacji może spowodować uszkodzenie sprzętu , nie wiem jak wtedy z gwarancją
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

tu znalazlem instrukcje ale z angielskiego jestem cienki moglby ktos to na polski przelozyc
    This firmware will correct the following phenomenon

1. Intermittently video drop out when connected with TV through the HDMI sources.
    2. When it record stream which has time before 2000, set oftern malfunction.
    Its problem is improved by this firmware.

Upgrade Method
    1. Please unzip the attached file.
    2. Please burn the firmwares to the disc.
    3. Please insert the disc in your player.
    4. Please do not turn off your player during upgrading

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

LinkBacks (?)

1. 15.Sep.2008, 22:00

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)