+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Problem z nagrywaniem? nagrywarką?

Szeregowy psikul ma szanse

Cool Problem z nagrywaniem? nagrywarką?

Witam mam problem z nagrywanie płyt ogólnie niestety w sprawach komputerowych nie jestem zbytnio rozgarnięty Dokładnie chodzi mi o to że ściągnołem sobie grę która ma pliki BIN dowiedziałem się że najlepiej było by użyć programu alkohol 120 no i wszystko niby było spoko puki nie okazało się ze muszę włożyć czystą płytę do napędu wkładam i lipa tak jak by jej tam nie było może mi ktoś powiedzieć w czym może tkwić problem Z góry dziękuję Pokój i miłość

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

Za mało szczegółów podajesz - to na początek.
    Podaj jaki masz konfig - a w szczególności jaki napęd.
    Na jakich płytach nagrywasz ? etc.

Poszperaj jeszcze na forum, bo dużo osób ma problemy podobne do Twoich i takich tematów jest...dużo.
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Domyślnie

wiem że to już totalna niewiedza ale czy konfig to jaki mam komputer a jeśli tak to gdzie to mogę sprawdzić Pozdrawiam i dziekuje

Domyślnie

Znalazłem

win XP
    AMD Athlon(tm)64x2 dual
    Core Processor 5000+
    2,6GHz, 2,00 GB RAM

NVIDIA GeForce 9600 GT

nagrywarka lg HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12L

chyba się udało

a i nagrywam na płytach hp dvd+r 16x 4,7GB

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

zmień płyty na Verbatim , to na początek , jak dalej będziesz miał kłopot z nagraniem to napisz
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Talking

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    zmień płyty na Verbatim , to na początek , jak dalej będziesz miał kłopot z nagraniem to napisz
    To się powinno znaleźć w regulaminie

coś w stylu: masz problemy z nagrywarką? nienagrywa płyt? pierwsze primo zmień płyty... nadal masz problem? pisz na forum hehe
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

To, że nie widzi płyty - to wątpię (lecz nie wykluczam) - aby to była wina płyty , sprawdź czy masz wgrany najnowszy BIOS do nagrywarki (najnowszy VL02), jeśli nie - wgraj ten :

BIOS VL02

Co do Verbów - to tylko i wyłącznie te płytki stosuję - wypaliłem ich ponad tysiąc, i jeszcze z żadną z nich nie miałem problemu (i to najmniejszego).
    Oczywiście - co za każdym razem mówię (a raczej piszę ) - odradzam kupowania płyt na targowiskach, czy też w spożywczaku, obok pączków (to chyba też można do regulaminu dopisać).

=====
    I jeszcze jedno - ostrożnie z wgrywaniem BIOS'u - nieostrożne działanie może spowodować uszkodzenie Twego napędu.

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

hehe Verbatimy from HK rules np.
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał lee99 Zobacz post
    To się powinno znaleźć w regulaminie

coś w stylu: masz problemy z nagrywarką? nienagrywa płyt? pierwsze primo zmień płyty... nadal masz problem? pisz na forum hehe
    jak widzę na czym ludziska nagrywają to faktycznie powinno się takie info zamieścić w regulaminie , Verby są od dawna i raczej większość firmware`ów jest do nich dostosowana , gorzej z nowymi , mało znanymi i co najgorsze niezbyt dobrymi firmami , jest tego mnóstwo na rynku i z tym jest problem , większość ludzi sugeruje się niską ceną a nie jakością , oczywiście po fakcie każdy woli upewnić się na forum że może to coś z jego palnikiem za 120 zeta jest coś nie tak , mało kto pomysli o kupieniu dobrej płytki która kosztuje 30 groszy więcej od bubla , tak czy inaczej wszystko sprowadza się do pisania na forach tych standardowych pytań i otrzymywania standardowych odpowiedzi , jeszcze nie spotkałem się z pytaniem typu : mam taką a taką nagrywarkę i mam zamiar kupić płyty dvd , jakie polecacie płytki dla tego palnika aby nie mieć kłopotu z nagrywaniem
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

eee było coś w ten deseń oj było pamiętam przynajmniej z raz (może na innym forum )

Ja powiem z własnego doświadczenia... wypalałem całą masę płyt po 50-70 miesięcznie i to zazwyczaj wypalałem płyty tanie żeby nie powiedzieć bardzo tanie apollo hehe

Ale jedno ale mój nec te płyty dobrze nagrywał (z prędkością x6 - płytki x działają do dzisiaj niemniej jednak dzisiaj moje postrzeganie się zmieniło być może dlatego że nagrywam niewiele albo nawet wcale Zazwyczaj DLki albo RW czasem -R/+R ale kupuje w BOXie płytki panasonica Verbatimy itp.

Jak miałem litka to testowałem te płytki które kupowałem a były to shity w stylu omega itp. i zdarzały się dobre ale jedna partia - pierwsza zazwyczaj była dobra a kolejne po przekroczeniu 3.78 GB zaczynały się schodki do 50 PIF a czasem i do 200 PIF więc szmel jakich mało (a na rynku w brud)

Podobnie się sprawa miała do platinetów (pare partii było zajebistych reszta szmelc) i wielu innych marek - jak to mówią marka zobowiązuje.

Jeżeli za płytkę dvdr płacimy 0.70 - 1.10 PLN (powiedzmy) to niema cudów a raczej inaczej cuda pojawiają się podczas testów płyt

Z drugiej strony aktualnie pare miesięcy temu kupowałem Verby w c10 MCC-004 za mniej niż 15 PLN i też do końca nie mogłem być pewny ich jakości

Pzdr
    Ostatnio edytowane przez lee99 ; 28.Sep.2008 o 13:39 Powód: ort

Domyślnie

Cytat Napisał asterix Zobacz post

Ogólnie to wydaje mi się że płyty tu nie zawiniły bo nagrywalem dziś filmy i wszystko było ok

Domyślnie

No , okej, ale to tylko tego jednego nośnika nie czyta? Bo jak tak - to wadliwy, jak wiecej nośników to podaj jakie (CD,DVD, jaka firma)?
    Zdarzaja się przypadki, gdzie kupuje się np. całe pudełko płyt - i okazuje się , że wadliwa partia na przykład...

SZCZĘŚLIWY TATO

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)