+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Nagrywarka LG LS nie nagrywa dvd(Nero 7)

Szeregowy sgosia1 ma szanse

Domyślnie Nagrywarka LG LS nie nagrywa dvd(Nero 7)

Witam!
    Dzisiaj zamontowałam nagrywarkę LG z LS, zainstalowałam nero 7, które było do niej dołączone, jednak jest jeden problem.
    Kiedy włącza się nagrywanie płyty DVD, pokazuje się okienko do nagrywania, wyskakuje informacja, że nagrywanie zostało rozpoczęte, jednak nic nie rusza, czas leci a nadal 0%. Nawet nagrywarka nie daje znaku życia(nie mruga, ani nie słychać, żeby nagrywała). Natomiast jesli przerwie się nagrywanie, to nagle zaczyna nagrywać, dochodzi do 9% i dopiero się wyłącza. Na płytce widać, że wypaliło to 9%, ale za każdym razem z każdą inną płytą jest to samo(zmieniałam prędkości i tez nie skutkuje). Płyty CD nagrywa normalnie, LS też działa. Ciężko więc stwierdzić, że coś nie tak z nagrywarką, może chodzi o nero?
    Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedz

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

a koleżanka przeczytała regulamin , jest tam jak byk napisane że najpierw sprawdzić na forum a dopiero zadawać pytania , ręce opadają ile już było pisane o LG i problemach z tym napędem , użyj opcji "szukaj" , znajdziesz rozwiązanie na Twój problem , pozdro
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

No niestety nie znalazłam takiego... Ale powinien być też regulamin na tematy postów, bo 90% z nich nazywa się "problemy z nagrywarką", więc ciężko coś znaleźć...

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

kto szuka nie błądzi , ja nie będę szukał za Ciebie , pisałem wyżej że jest tego dużo i trzeba szukać , gdyby tak odpisywać za każdym razem to byłoby tego jeszcze więcej
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

więc dziekuje za pomoc, już szybciej sie dodzwonie do informatyka niż znajde cokolwiek na tym forum... Nie znalazłam tematu w ktorym ktoś miałby ten sam problem. Niech ludzie nauczą się tematy tworzyć, a później porozmawiamy o regulaminie.

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

Rzeczywiście trochę trafne spostrzeżenia, no ale widzisz jak jest - to nie my tworzymy tematy tylko userzy - tak samo np. ten temat - niech dołączy jeszcze się kilkanaście takich tematów, a szczególnie, gdzie konczy się tylko na dobrych chęciach - temat zostaje, a odpowiedzi brak... i to już nie jest nasza wina - każdy ma dom, pracę , rodzinę, a wszystko sprowadza się do jednego - do czasu jaki może poświęcić na forum.

Co do szukania informatyka - to (jak już mówimy o procentach) to takie 50 na 50 %, mozesz trafić na takiego który zamiast problem rozwiązać - zaproponuje Ci wymianę podzespołów, by iść najprostszą drogą- sam miałem takie doświadczenia, a że nie jestem głupi i swój rozum mam, wolałem się podszkolić, poświęcić czas , pokombinować, by zyskać tym samym doświadczenie -niż dać się zmanipulować.

Jeden prosty przypadek - padnięta płyta główna - diagnoza "informatyka" - wymienić większość podzespołów - i najlepsze hasło - "Mam takie zamienniki w składzie to podmienimy" , koszt : proponował ponad tysiąc złotych.
    Zrobiłem to na własną rękę, zdiagnozowałem i koszt jaki mnie wyniósł to 1/5 kwoty jaką proponował "informatyk".

Za zadawanie pytań i udzielonych nań odpowiedzi na forum - nic nie tracisz, a tylko zyskasz, wiem....to kosztuje troszkę czasu, ale nie pójdzie to na marne, a wręcz rozwiążesz problem.
    Dlatego nie zniechęcaj się tak, bądź wyrozumiała i jeśli rzeczywiście wśród tematów nie ma uściślonego problemu - napisz, naprawdę.
    Ale jeśli jednak się nie zdecydujesz to życzę powodzenia.
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Cytat Napisał sgosia1 Zobacz post
    Witam!
    Dzisiaj zamontowałam nagrywarkę LG z LS, zainstalowałam nero 7, które było do niej dołączone, jednak jest jeden problem.
    Kiedy włącza się nagrywanie płyty DVD, pokazuje się okienko do nagrywania, wyskakuje informacja, że nagrywanie zostało rozpoczęte, jednak nic nie rusza, czas leci a nadal 0%. Nawet nagrywarka nie daje znaku życia(nie mruga, ani nie słychać, żeby nagrywała). Natomiast jesli przerwie się nagrywanie, to nagle zaczyna nagrywać, dochodzi do 9% i dopiero się wyłącza. Na płytce widać, że wypaliło to 9%, ale za każdym razem z każdą inną płytą jest to samo(zmieniałam prędkości i tez nie skutkuje). Płyty CD nagrywa normalnie, LS też działa. Ciężko więc stwierdzić, że coś nie tak z nagrywarką, może chodzi o nero?
    Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedz
    Podaj proszę, jaką masz konfigurację - szczególnie ważny jest model płyty głównej.
    Czy używasz takiego narzędzia Daemon Tool w jakiejkolwiek wersji ?
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Domyślnie

Komputer ma ok. 10 lat. Konfiguracja sprawdzana programem CPU-Z:
    płyta główna - Legend QDI model Platinix-4
    procesor pentium 4 1400mghz
    Akurat sie tak sklada, ze moj brat jest informatykiem, ale czasem szybciej sie od obcych dowiedzieć, wiadomo "szewc bez butów chodzi"
    Nagrywanie w różnych programach przynosi takie same skutki. Jutro sprawdzimy na innej nagrywarce, może jakiś Lite-On pojdzie, chociaż nie jestem przekonana do tej firmy.

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Jakiej mocy jest zasilacz w tym komputerze i kto go wyprodukował ?
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Domyślnie

Problem już jest wyjaśniony, wymieniłam nagrywarkę i jest ok, widocznie coś z nią było nie tak...

selen
    Gość

Domyślnie

Wiesz co może nie koniecznie był to problem samej nagrywarki i może się pospieszyłaś trochę bo mogło się okazać że wystarczyło by zaktualizować firmware i sterowniki i było by po sprawie. No ale jak masz już nową no to trudno po bombkach.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)