+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Domyślna ścieżka językowa i napisy

Luk@s
    Gość

Domyślnie Domyślna ścieżka językowa i napisy

Czym mogę ustawić sobie, że jak film się załaduje to od razu na przykład będą napisy polskie. Zdaje mi się, że IFOedit to zdziała , ale nie wiem dokładnie co i jak. Mam na mysli zedytowanie istniejących zgranych na HDD plików z płyty DVD.

Air
    Gość

Domyślnie

Wiem że jest taka opcja w DVD2DVD-R. Zaznaczasz ścieżkę dźwiękową i napisy.
    Załączone obrazki Załączone obrazki Domyślna ścieżka językowa i napisy-autostrart.jpg  

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

dvdshrink tez tak potrafi a jest szybki, darmowy i prosty w obsludze, no i daje piekna jakosc

Luk@s
    Gość

Domyślnie

Ale ja nie chcę nic rekompresować, ani coś w tym stylu. Wtedy też mogę tych programów użyć?

Domyślnie

krotko mowiac - tak
    w shrinku masz taki suwak ze stopniem kompresji - jak film sie miesci to sam bedzie ustawiony na 100% - zostaw go tam i zadnej rekompresji nie zaznasz

Luk@s
    Gość

Domyślnie

OK. Dziekuje bardzo. Jak znajde czas to potestuje.

Luk@s
    Gość

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś jakieś opisy, no chyba że komuś się samemu chce tłumaczyć - jak dodać napisy do filmu DVD. Na przykład mam film z angielskim dźwiękiem bez polskich napisów, a napisy mamw pliku txt. O taką sytuację mi chodzi. Tylko nie chce wtapiać ich w obraz, tylko ładnie dodać.

flinstoner
    Gość

Domyślnie wszystko pięknie,ale.....

witam.Zgadzam się.Może i Shrink robi wszystko pięknie i szybko.Tylko czemu,za żadne skarby świata nie chcą mi sie wyswietlac napisy?Wczoraj kupiłem nagrywarke i próbowałem zrobić sobie backup plytek w domu.Wszystko pięknie się zrobiło,jakość naprawde dobra,zostawiłem sobie wszystkie menu i dodatki,ale subtitles nie idą.Usuwałem zbędne pliki,tj wersje z lektorem itp,napisy po węgiersku itp.I napisy po polsku nie idą .Przed użyciem Shrinka przeczytałem takie walkthrough dla żółtodziobów,ale to zupełnie nie zmieniło sytuacji.Czy to kwestia,że czegoś gdzies nie zaznaczamWiem,że może to pytanie laika,bo jestem w tym temacie kompletnie zielony-siedziałem do 3 rano i kombinowałem...ale pomóżcie bo mi dzieciaki zakatują płyty z wojnami gwiezdnymiCzy na tych cholernych napisach ktore chce zostawic mam postawic krzyzyki?czy pola zostawic puste
    Ostatnio edytowane przez flinstoner ; 04.Nov.2004 o 12:46

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia