Czym mogę ustawić sobie, że jak film się załaduje to od razu na przykład będą napisy polskie. Zdaje mi się, że IFOedit to zdziała , ale nie wiem dokładnie co i jak. Mam na mysli zedytowanie istniejących zgranych na HDD plików z płyty DVD.
Czym mogę ustawić sobie, że jak film się załaduje to od razu na przykład będą napisy polskie. Zdaje mi się, że IFOedit to zdziała , ale nie wiem dokładnie co i jak. Mam na mysli zedytowanie istniejących zgranych na HDD plików z płyty DVD.
Wiem że jest taka opcja w DVD2DVD-R. Zaznaczasz ścieżkę dźwiękową i napisy.
dvdshrink tez tak potrafia jest szybki, darmowy i prosty w obsludze, no i daje piekna jakosc
![]()
Ale ja nie chcę nic rekompresować, ani coś w tym stylu. Wtedy też mogę tych programów użyć?
krotko mowiac - tak
w shrinku masz taki suwak ze stopniem kompresji - jak film sie miesci to sam bedzie ustawiony na 100% - zostaw go tam i zadnej rekompresji nie zaznasz![]()
OK. Dziekuje bardzo. Jak znajde czas to potestuje.
Jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś jakieś opisy, no chyba że komuś się samemu chce tłumaczyć - jak dodać napisy do filmu DVD. Na przykład mam film z angielskim dźwiękiem bez polskich napisów, a napisy mamw pliku txt. O taką sytuację mi chodzi. Tylko nie chce wtapiać ich w obraz, tylko ładnie dodać.
witam.Zgadzam się.Może i Shrink robi wszystko pięknie i szybko.Tylko czemu,za żadne skarby świata nie chcą mi sie wyswietlac napisy?Wczoraj kupiłem nagrywarke i próbowałem zrobić sobie backup plytek w domu.Wszystko pięknie się zrobiło,jakość naprawde dobra,zostawiłem sobie wszystkie menu i dodatki,ale subtitles nie idą.Usuwałem zbędne pliki,tj wersje z lektorem itp,napisy powęgiersku itp.I napisy po polsku nie idą .Przed użyciem Shrinka przeczytałem takie walkthrough dla żółtodziobów,ale to zupełnie nie zmieniło sytuacji.Czy to kwestia,że czegoś gdzies nie zaznaczam
Wiem,że może to pytanie laika,bo jestem w tym temacie kompletnie zielony-siedziałem do 3 rano i kombinowałem...ale pomóżcie bo mi dzieciaki zakatują płyty z wojnami gwiezdnymi
Czy na tych cholernych napisach ktore chce zostawic mam postawic krzyzyki?czy pola zostawic puste
![]()
Ostatnio edytowane przez flinstoner ; 04.Nov.2004 o 12:46
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)