witam potrzebuje pomocy mam windows vista i zmieniłem we właściwościach region na 2 i od tej pory napęd czyta mi tylko i wyłącznie płyty cd.
Prosił bym o pomoc![]()
witam potrzebuje pomocy mam windows vista i zmieniłem we właściwościach region na 2 i od tej pory napęd czyta mi tylko i wyłącznie płyty cd.
Prosił bym o pomoc![]()
a jaki powód miałeś do zmiany rgionu , czy nie odczytywał płytek z polskim regionem ? o ile dobrze pamiętam to region można bezpiecznie zmieniać trzy razy , jeśli pamiętasz jaki był popszednio to go przywróć i sprawdź jak działa , podejrzewam że znowu viśta nawaliła![]()
tutaj możesz pobrać najnowszy firmware do tej nagrywarki , zjedź na dół strony i tam go znajdziesz , możliwe że po wgraniu nowego firmwara zacznie odczytywać dvd , powodzenia![]()
Ostatnio edytowane przez asterix ; 04.Oct.2008 o 09:13 Powód: dodanie linka
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
mam podobny problem... z taka jedynie różnicą że nic nie zostało zmienione. napęd jest zupełnie nowy, ma ok tygodnia. czyta CD,a DVD wogole nie widzi.. najnowszy firmware tez nic nie dał...
Siema mam ten sam napęd i podobny problem... Mianowicie nie czyta mi praktycznie żadnej płyty a jeżeli już jakąś zacznie to muli go tak jak bym miał kompa z 5 lat a mam go od 8lutego. nie uruchamia wogóle płyt ani ze sterownikami ani z Windowsem. Macie jakieś radyPiszcie na maila i z góry dziękuje za pomoc...
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
A może jakaś inna opcjaKomp jest nowy napęd tak samo. czy aby napewno muszę zmieniać napęd
może to coś z systemem...
Vista jest nieprzewidywalna
![]()
te napędy to jakiś wynalazek firmy "krzak" , vista też ma swoje bolączki , jeśli nie widzi żadnej płyty to albo jest źle podłączony albo walnięty , rozumiem że ten palnik jest w laptopie więc będzie problem z przetestowanie innego , chyba że masz znajomości i może załatwić inny napęd to sprawdzenia , wtedy można by było wykluczyć jedną z opcji , albo palnik do d... albo viśta szwankuje![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Mam stacjonarny komputer. Na początku do wczoraj śmigało bez zarzutu a tu nagle coś się stało... Dobra nie będe się już bawił tylko po prostu oddam go na gwarancję bo w końcu po coś ona jest
... Dzięki za pomoc pozdrawiam
Albo może coś przez ten nowy system SATA... nie wiem czy ma to jakieś znaczenie...
Witam, może to nudny temat, ale mam podobny problem z tą nagrywarką. Padła kilka dni temu i pomimo, że we właściwościach napisane, że urządzenie działa poprawnie to nie czyta żadnego dysku. Wgrałem jeszcze raz firmware, ale nic to nie dało, ma ktoś może jakiś pomysł czy do kosza z nią![]()
jeśli na gwarancji to oddaj czym prędzej , jak po gwarze to czas na coś normalnego , tutaj Asusy są w rozsądnych cenach
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)