+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD

Szeregowy edyta1211D ma szanse

Smile Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD

Witam mam płytę DVD z wesela koleżanki chciałambym ją przegrać na czystą płytę DVD jak to się robi proszę mi podpowiedzieć krok po kroku bo jestem zielona w tej dziedzinie za konstruktywne podpowiedzi z góry dziękuje

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

konstruktywne podpowiedzi - jest tego pełno w dziale, ale podpowiem :

DVDFab Decrypter - do zgrania DVD - i tu masz dwie opcje :
    1.Jeśli jest to DVD-5 (czyli plik zajmuje do ok.4,3 GB) - Nagrywasz w Nero
    2.Jeśli jest to DVD-9 (czyli plik powyżej 4,3 GB , np. 6 GB) - po skopiowaniu DVDFab Decrypter'em - użyj programu DVD Shrink i w opcjach (połapiesz się, jest po polsku i intuicyjny) przerabiasz z DVD-9 na DVD-5 , a potem ten plik wyjściowy nagrywasz w nero.

To tyle. Życzę powodzenia , a w razie jakiś kłopotów, proszę przejrzeć tematy na forum, bo jest tego naprawdę dużo, a już podpowiedziałem jak to zrobić.
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Domyślnie

To mi kolego nic nie podpowiedziałeś pisałam że jestem kompletnie zielona
    w dziedzinie przegrywania płyt DVD chciałabym dosłownie krok po kroku
    dostać odpowiedz od momentu włożenia płyty DVD do nagrywarki i....itd

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

No nie powiem, że nic, ale wiesz ile tego jest jakbym miał pisać od włożenia płyty do napędu ? To tak jakby zakupić samochód , zepsuł się silnik i musiałbym napisać z czego się składa , co w nim jest i jak to naprawić...

Może pospieszę z kolejną podpowiedzią - może masz znajomego lub kogoś z rodziny kto chociaż troszkę zna się na komputerze - nie musi to być fachowiec czy zaraz tam informatyk , tylko ktoś kto miał styczność i ma jakieś większe obeznanie - to by bardzo dużo pomogło, naprawdę, wtedy możesz pokazać tej osobie tą moją wypowiedź poprzednią , żeby poczynił to co napisałem - będzie na pewno szybciej i sprawniej.
    Pozdrawiam - w razie pytań - pisz śmiało.
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

hej koleżanko , najpierw napisz jaką płytkę posiadasz z tym weselem , co jest na nie napisane , dvd-r 4.7 Gb czy dvd-r 8.5 Gb , będą to dość ważne informacje dla nas i dla Ciebie , będzie wiadomo na jaką płytkę musisz nagrywać , mogę pomóc krok po kroku na zasadzie obrazków , może komuś też się przyda na przyszłość , czekam na odpis
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie Przegrywanie z płyty DVD na płytę DVD

witam a więc posiadam płytę DVD+R ...4,7GB.....8X Speed..... Proszę mnie pokierować od momentu włożenia płyty nagranej do nagrywarki DVD.....posiadam NERO ale jakie to nie wiem a więc start wkładam płytę nagraną i proszę krok po kroku....ok?.....

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

zrobiłem kilka fotek które pomogą Tobie i innym chcącym wykonać kopię płyty dvd w jak najprostrzy sposób , do kopiowania potrzebna jest oczywiście płyta dvd , polecam dvd+ dlatego że można ją zapisać jako dvd-rom którą odczyta większość odtwarzaczy stacjonarnych , płytka do nagrania musi mieć identyczną wielkość jak płytka z której będziemy kopiować , płytki dvd mają 4.7Gb lub 8.5Gb , jeśli mamy dwa napędy w komputerze sprawa jest jeszcze prostrza , do jednego napędu wkładamy czystą płytkę a do drugiego płytkę z której będziemy kopiować , odpalamy program Nero ( w przypadku fotek jest to wersja 6.6.1.15 ) i wybieramy zakładkę jak na zdjęciu
    Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD-krok-pierwszy.jpg , następnie wybieramy opcję kopiowania
    Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD-krok-drugi.jpg , kolejny krok pokazuje wybór napędów , jeśli mamy dwa napędy w komputerze to w pierwszym okienku musimy wybrać ten napęd w którym jest płytka z filmem do przegrania , w drugim okienku ustawiamy napęd z czystą płytą do zapisania
    Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD-ustawienie-napedow.jpg , po ustawieniu napędów klikamy na opcję przy naszej nagrywarce
    Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD-opcje-ustawienia-nagrywarki.jpg , tutaj zmieniamy ustawienie booktype na "dvd-rom"
    Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD-ustawienia-booktype.jpg , w następnym kroku ustawiamy prędkość z jaką chcemy nagrywać
    Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD-wybor-predko-ci-nagrywania.jpg , ustawiamy prędkość x4 , x6 lub x8 , wszystko zależy od tego jakie właściwości ma płyta i napęd , tego nie musimy wiedzieć co ma ile , program sam pokaże jakie prędkości są możliwe do wyboru , nie zaleca się jednak nagrywania powyżej x8 , po ustawieniu prędkości klikamy na "kopiuj" i czekamy aż program przegra film na czystą płytkę ,

w przypadku gdy mam jeden napęd w komputerze sprawa ma się troszkę inaczej , wkladamy płytkę z filmem do napędu wybieramy w nero opcję " kopiuj" , następnie ustawiamy napęd
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ustawienie napędów.jpg
Wyświetleń:	994
Rozmiar:	56.9 KB
ID:	5669 w obu okienkach ustawiamy ten sam w którym jest płytka z filmem , nastepnie ustawiamy booktype

Nazwa:	ustawienia  booktype.jpg
Wyświetleń:	707
Rozmiar:	36.4 KB
ID:	5667 i predkość nagrywania

Nazwa:	wybór prędkości nagrywania.jpg
Wyświetleń:	557
Rozmiar:	58.3 KB
ID:	5670 , klikamy na kopiuj , w tym przypadku program najpierw odczyta płytkę do kopiowania i po odczytaniu wysunie tackę , wyświetli się komunikat z prośbą o włożenie czystej płytki do napędu , wkładamy czystą płytkę i klikamy na ok , rozpocznie się nagrywanie , po nagraniu możemy się cieszyć dodatkową kopią ulubionego filmu ( nie tylko z wesela )

uwaga : w przypadku kopiowania przy użyciu dwóch napędów nie zalecam używania "szybkiej kopii"
    Przegrywanie płyty DVD na czystą płyte DVD-szybka-kopia.jpg , w trakcie nagrywania jeśli wystąpią jakiekolwiek problemy z odczytem płytki to nasza czysta płytka będąca w już zapisaną nadaje się do wyrzucenia

mam nadzieję że ta instrukcja będzie pomocna , życzę powodzenia w wypalaniu
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 04.Oct.2008 o 23:35
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)