Trzy miesiące temu kupiłem nagrywarkę LG GH22LP20. Na początku nagrywała i odtwarzała wszystkie płyty niezależnie od firmy i rodzaju. Od pewnego czasu mam problem z nagrywaniem płyt DVD+R i DVD-R, pozostałe nagrywa bez problemu (CDR, CDRW, DVDRW). Czyta wszystkie. Problem polega na tym, że nagrywarka zaczyna nagrywać, po pewnym czasie pojawia się szacowany czas do końca, przykładowo: 354 godziny. Zostawiłem kompa na noc zrobiła 3%. Gdy przerywam proces zaczyna nagrywać - do 30% i płyta zostaje wyrzucona. Nagrywam za pomocą nero 7 w Windows XP SP3 (SP3 dodany już po zaistnieniu problemu), próbowałem na innym komputerze, nawet wymieniłem w serwisie nagrywarkę na nową i dalej to samo, przeinstalowałem system, sterowniki, Nero, próbowałem różnych płyt Verbatim i TDK również, DMA jest włączone Nero info tool: "Obsługiwane tryby DMA: UDMA 0-4", odłączyłem drugi napęd od taśmy - czyli wszystko o czym wspominali użytkownicy na forum. Innym objawem jest również zmiana opisu napędu po włożeniu czystej płyty DVD z DVD na CD. Zniszczyłem już ze 20 płyt.
Proszę pomóżcie opadam z sił!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem