+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Szukam pomocy co do samsunga DVD-HR750

Szeregowy Marcin99 ma szanse

Smile Szukam pomocy co do samsunga DVD-HR750

Pozdrawiam wszystkich.
    Kupiłem parę dni temu nagrywarkę stacjonarną firmy samsung DVD-HR750, mam pytanie czy istnieje możliwość podłączenia jej do laptopa. Ona nie posiada USB. byłbym rownież wdzięczny za porady co do uzytkowania w/w nagrywarki. Zastanawiam się czy nie oddać jej do sklepu i wybrać inną. Jeżeli możecie mi pomóc to fajnie czekam z niecierpliwościa. pozdrawiam.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

szkoda że myślisz o podłączeniu laptopa do nagrywarki po jej zakupie , to samo dotyczy obsługi tegoż sprzętu , takie sprawy trzeba przemyśleć przed zakupem , można było spytać sprzedawcy o możliwość podłączenia laptopa , można było spytać o instrukcję obsługi i wiele , wiele innych ważnych rzeczy , myślisz że zadając takie pytanie na forum otrzymasz szybciej odpowiedź niż w sklepie , raczej wątpię , poza tym instrukcję obsługi możesz poszukać na stronie producenta tej nagrywarki , może tam znajdziesz też info czy da się podpiąć lapka , nie każdy tutaj ma czas żeby szukać dla Ciebie instrukcji obsługi , na temat podłączenia lapka może ktoś zna odpowiedź ale wątpię , żeby odpowiedzieć na te pytania musielibyśmy poszperać w necie , możesz to zrobić samemu lub poczekać na czyjąś odpowiedź , powodzenia
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Do czego chcesz wykorzystać takie połączenie? Czy chcesz przesyłać dane (filmy) z lapka do nagrywarki na dysk twardy, czy też połączyć kablami audio-video żeby oglądać na telewizorze (trochę głupie)? Jeżeli to pierwsze, to nie da się na Twoim sprzęcie, a jak to drugie, to się prawdopodobnie da (zależy jeszcze od lapka).
    A nie lepiej jest nagrywać filmy na płytę DVD+/-RW i odtwarzać ją na nagrywarce? Przecież Twój sprzęt obsługuje m.in. AVI, DivX, więc bez problemy możesz wpakować na płytkę kilka sztuk.

Niektóre nagrywarki posiadają gniazdo LAN, za pomocą którego łączysz nagrywarkę z komputerem i przenosisz filmy.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Instrukcję obsługi mam ale tam nic nie pisze o podłączeniu do lapka wogole nic na ten temat nie wspominają. Dlatego mam zamiar jutro iść do sklepu i prawdopodobnie ja oddam. Chodzi mi konkretnie o obróbkę filmów nagranych na twardzielu nagrywarki na laptopie bo jak sądę innej mozliwości ich obróbki nie ma a zgrywanie najpierw na płytki to nie jeste konfortowe. Dzięki za podpowiedź polak mądry poszkodzie.

Chciałbym przesłać film bezpośrednio z nagrywarki jej twardego dysku na laptopa jest to wogóle mozliwe. Nagrany film z telewizji chciałbym bezpośrednio zgrać na laptopa i tam go obrobić a później wypalić na plytkę. A może znacie inne sposoby.
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 18.Oct.2008 o 16:07

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

zastanawia mnie co chcesz obrabiać w filmie nagranym z telewizora , myślałem że taki sprzęt nagrywa w odpowiednio dobrej jakości nie potrzebna dalsza obróka , chyba że chcesz wycinać elementy z danego filmu to co inego , ale jak już pisałem wcześniej , takie sprawy załatwia się przed zakupem , teraz to możesz mieć problem z oddaniem sprzętu , w zasadzie to nie masz podstaw do reklamacji , chyba że masz zaprzyjaźniony sklep gdzie przyjmą bez mrugnięcia okiem , ostateczna opcja to wersja jaką podał @Sebaw , nagrywanie na dvd-rw i przenoszenie na lapka , życzę powodzenia
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie odp

A czy są nagrywarki z których można bez problemu zgrywać filmy na lapka. Takie w rozsądnej cenie jak dla mnie do 1000 zł, i jeżeli wymieniłbym samsunda na inną to jaką polecacie?

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

W tym przypadku jedyne co mi przychodzi do głowy to podłączyć do notebooka kartę telewizyjną na złączu PC-Card/ExpressCard (np. taką) a następnie podłączyć wyjście Video z Samsunga do wejścia w karcie TV i wyjście Audio z Samsunga do wejścia Audio w notebooku.

To rozwiązanie nie dość, że jest drogie to ma jeszcze jedną poważną wadę przesył obrabianego materiału będzie trwał tyle ile trwa dane nagranie, ponadto będą duże straty jakości materiału.

Drugą metodą jest po prostu podłączenie dysku nagrywarki (po wyjęciu z niej) przez interfejs/stację dokującą USB/e-SATA i swobodna obróbka materiału.
    Koszt interfejsu/stacji dokującej to od kilkudziesięciu do kilkuset złotych - chociażby takiej.

Cytat Napisał Marcin99 Zobacz post
    A czy są nagrywarki z których można bez problemu zgrywać filmy na lapka. Takie w rozsądnej cenie jak dla mnie do 1000 zł, i jeżeli wymieniłbym samsunda na inną to jaką polecacie?
    Noteo - Nagrywarka MANTA DVD-080 X-Recorder (odtwarzanie DVD/DivX, kieszeń na HDD) DVD 080 - do tej możesz podłączyć/odłączyć dysk bez utraty gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez Filon by A-men ; 18.Oct.2008 o 13:49
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)