+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Zawieszona na 'Amen' DVR-111

Szeregowy kgelec ma szanse

Domyślnie Zawieszona na 'Amen' DVR-111

Witam,

Mam taki oto problem z Pioneerem DVR-111 :
    Nagrywałem sobie w Nero płytke CD, w międzyczasie otworzony miałem Minnetonka Disc Welder 2 chrome wersja 14-dniowa. Nieopatrznie kliknąłem w powyższym na guzik "Media" w tym momencie Nero wywalił komunikat, że zapis sie nie udał i nagrywarka przestała odpowiadać, np. na probe wyjęcia płyty. Zresetowałem/wyłączyłem kompa, i nic....zmieniłem firmware i nic, tzn nagrywarka otwiera i zamyka się z guziczka, z poziomu softu tez, ale w ogóle nie kręci płytą i nie rozpoznaje żadnego nośnika - nawet tłoczonego...Czy ktoś z Was się spotkał z czymś takim, może jest jakiś sposób na przywrócenie jej do życia.

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

Ja spotkałem się z takim problemem, l(nagrywarka LG), też w trakcie czyszczenia płyty wielokrotnego nagrywania przez przypadek nacisnąłem na klawiaturę i pech chciał, ze przerwałem operację, Windows się zawiesił i nic nie pomogło, wtedy nagrywarkę szlag trafił. Chodziło napięcie tzn. szufladę można było otworzyć i zamknąć ...i na tym koniec , zero reakcji, a ponieważ była na gwarancji to posłużyłem się małym słownym oszustwem ( czyli wprost - wycwaniłem się) - i powiedziałem w serwisie , że w tym czasie nastąpił brak w dostawie prądu. Skończyło się na tym , że nie dało się naprawić i wymienili na nową.
    Więc za wiele nie pomogę, ale piszę z tego względu, iż też chciałbym jednak poznać dlaczego tak się dzieje i czy rzeczywiście nagrywarki nie da się już reanimować, bo wiadomo jak to w serwisie różnie bywa , może im się nie chciało nawet jej rozkręcić, sprawdzić czy coś w tym gatunku i poszli na łatwiznę i tylko ją wymienili.
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Szeregowy kgelec ma szanse

Domyślnie

Rozmawiałem z serwisem. Zaproponowali wymianę elektroniki - koszt 50pln. Plus 2 x kurier ~100pln. Nowa nagrywarka = 100pln. I po temacie.

Szeregowy mariushek ma szanse

Domyślnie

Ja kiedyś włożyłem płytę audio z KaktusDataShield do LG-ka i przy próbie jej odtworzenia system się zawiesił. Od tamtej pory Yamaha F1 (była na jednej taśmie) po 5 minutach od włączenia komputera przestawała widzieć płyty. Wymiana elektroniki o dziwo nie pomogła. Wymieniono nagrywarkę. Na szczęście była gwarancja.
    Jak długo masz tą 111-tkę?
    Active:
    Plextor PX-760A
    Plextor PX-716A
    YAMAHA CRW-F1E
    Samsung SH-S182M

Inactive:
    Toshiba SD-M1712
    Toshiba SD-R5372
    LG GSA-4163B
    LG CRD-8521B
    LiteOn LTR-52327S

resale:
    NEC-4551A
    ASUS-1608P3S

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia