+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Liteon 832s i Playstation2

wojtek75
    Gość

Domyślnie Liteon 832s i Playstation2

Nagrałem parę backupów gier PS2 moim Liteonem 832s VS01 na nośniku Verbatim DVD+R i wszystko pięknie śmigało...Używałem programu Alcohol120%.Jednak po około półtora miesiąca gry nie wchodzą.Ostała się tylko jedna która jeszcze działa...Oryginały chodzą, gry na CD backupy też a te po przegraniu pięknie chodziły a teraz zupełna kicha...Nawet nie chcą ruszyć! Dziwi mnie to niesamowicie.Dlaczego? Czyżby to była wina konsoli?Program Kprobe pokazuje bardzo dobrą jakość nośnika, no z jednym wyjątkiem.Nośnik Verbatim DVD+R MMC002 też jest chyba dobry.Chciałem zmienić Bitsetting z DVD+R na DVD-ROM programem ale niestety nie działa to Pomocy!Może ktoś z Was miał podobne problemy z PS2?

Nol
    Gość

Domyślnie

Chętnie bym Ci pomógł, ale niestety ine mam tej konsoli Myślę, że powinieneś sprawdzić te płyty na Playstation kolegi/znajomego. To mogłoby coś powiedzieć o przyczynach problemu.

wojtek75
    Gość

Domyślnie

Również uważam, że chyba to będzie najwłaściwsze rozwiązanie. Sprawa jest naprawdę dziwna.Po nagraniu wszystko śmigało a teraz zupełna klapa. Użyłem Verbatim -R i +R i TDK-R.Nagrałem z małą prędkością x2.4. Muszę sprawdzić na innej konsoli...Mam zamontowany DUOCHIP gwoli ścisłości...Przypominam że CD-ki śmigają, oryginały również i jeden backup na DVD-R firmy LITEON. Mam konsole 30004.

wojtek75
    Gość

Domyślnie

Sprawdziłem jakość nagranych płytek programem KProbe v2.4.2 i wynik jednej z nich możecie sprawdzić w załączniku. Czy płytka z takim wynikiem ma prawo w ogóle nie wejść?! To jest backup gry na PS2. Konsola jest przerobiona modchipem DUO.Laser ok bo gry oryginalne wchodza, niektore DVD też. Nie mam w ogóle problemu z grami na CD! Co zauważyłem też ciekawego że gry po pewnym czasie przestają się wczytywać(DVD). Na początku objawia się to trudnością we wczytaniu a potem w ogóle PS2 nie uruchamia płytki choć ją widzi jako PS2. Proszę o fachowe porady co to może być bo zgłupiałem zupełnie! Może konieczna jest regulacja lasera? Co sądzicie?Bo wypalanie kolejnych płytek mija się chyba z celem?!
    Załączone obrazki Załączone obrazki Liteon 832s i Playstation2-denshadego.jpg   Liteon 832s i Playstation2-devilmaycry.jpg  
    Ostatnio edytowane przez wojtek75 ; 17.Nov.2004 o 01:21

Nol
    Gość

Domyślnie

Ciężko mi zlokalizować przyczynę Sprawdziłeś te płyty na innej konsoli? Postaraj się to zrobić, bo jeśli będą działały poprawnie, to ja w pierwszej kolejności stawiam na mod chipa.

wojtek75
    Gość

Unhappy

Nie mam takiej możliwości niestety. Nikt ze znajomych nie ma przerobionej konsoli...Spróbuje jednak poregulować laser pamiętając oczywiście o poprzednim ustawieniu...

wojtek75
    Gość

Domyślnie

No i eureeeeekaaaaaaa! Wszystko mi już śmiga jak należy Przyczyna? Nie zgadniecie...Krązki minimalnie zle wchodzily w trzpień napędowy i powodowało to lekkie bicie i dlatego gry raz whodziły raz nie......No to mam kłopot z głowy!

Nol
    Gość

Domyślnie

Ciesze się, że problem masz z głowy. Dosyć nietypowa przyczyna, musze przyznać.

Robert1
    Gość

Domyślnie

ej ty pomożecie mi mam podobny albo może i taki sam problem z odpalaniem płyt co wojtek piraty na cd mi wskakujom odrazu a na dvd do ps2 za 5 10 razem no może czasem sie zadaży że odrazu mi wejdzie no chwilami to nie mam siły orginały odrazu piraty na cd też a piraty na dvd już nie czemu sie tak dzieje Wojtek prosze o pomoc ! mówiłeś coś o trzpieniu napędowym jak mam to sprawdzić ~!
    Ostatnio edytowane przez Robert1 ; 04.Dec.2004 o 13:24

wojtek75
    Gość

Domyślnie

Niestety musisz porozkrecac PS2..Na pewno masz to co ja...miałem choć może to być kiepska jakość płytek DVD! A uwierz mi jest to bardzo prawdopodobne.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)