Witam!
Mam problem z lightscribe'm, może ktoś miał podobny i może pomóc! Mam napędy LITE-ON DH-20A4H firmware v.QP5B i SAMSUNG SH-S182M (SB02) - oba z technologią LightScribe! W panelu kontrolnym LS widać je oba! Do tego WinXP Pro SP2, Nero 7.5.9.0 i Sure Thing CD Labeler Deluxe 5.1.605. Instalowałem z prawami admina po kolei wszystkie sterowniki LightScribe od 1.10 do 1.6 (ostatnia instalka ze strony producenta -> 1.17.90.1 wywala się w czasie instalacji i w ogóle nie daje się zainstalować!). Przy wszystkich pozostałych sterownikach, w Nero Coverdesigner w ogóle nie widzi napędów. W Menu -> File jest opcja "Drukuj etykietę LightScribe" natomiast po jej kliknięciu wyrzuca błąd "Parametr jest niepoprawny", następnie pokazuje okno "Właściwości wydruku LightScribe" gdzie w oknie Napęd nie widać żadnego napędu! Natomiast w aplikacji Sure Thing napędy widać, ale po zaprojektowaniu okładki (pokazuje nawet jej przyszły wygląd w Print Preview!) jednak po otwarciu okna Print, ustawieniu wszystkich parametrów palenia i kliknięciu w przycisk Print nic się nie dzieje! Nie mam pojęcia o co chodzi!? Próbowałem już wszystkich sterowników LightScribe, upgradeowałem firmware'y w obu napędach, przeinstalowałem parę wersji Nero i Surething CD DVD Labeler, testowałem płyty DVD różnych firm ... i nic! Czy kotoś ma pomysł o co chodzi i mógłby pomóc!?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem