Witam!
Niedawno ściągnąłem sobie kopię zapasową gry Call of Duty 5, bo na oryginale usiadłem i dzięki temu podzielił się na dwie mniejsze części.
Z uwagi na to, że nie lubię mieć na dysku obrazów płyt (zwłaszcza tak dużych) postanowiłem, że kupię sobie płyty DVD-9 i nagram na nie obraz. Zakupiłem 11-pak (jedna gratis) płyt firmy Omega i na tym skończyły się moje powodzenia związane z planem.
Najpierw próbowałem nagrać obraz za pomocą programu Alcohol 120% - 20 minut nagrywania i jedna płyta z głowy - płyta wczytywała się 5 minut i na tym skończyła swoją pracę. Druga próba wyglądała tak samo. Przed zmarnowaniem trzeciej płyty poczytałem trochę na forach i zaopatrzyłem się w program ImgBurn. Niestety, finał identyczny jak przy wcześniejszych dwóch próbach. W kolejnym podejściu wsparł mnie Nero 9 i tu było już lepiej. Płyta wyglądała na działającą. Niestety, instalacja zakończyła się przy samym początku a kiedy chciałem zrobić z niej obraz płyty, zacięła się na 83%.
W związku z tym mam pytanie: czy zna ktoś jakiś sposób, żeby udało mi się jakimś cudem umieścić ten obraz na dysku bez niszczenia kolejnych płyt? I czy jest to kwestia jakości nośników, programu czy nagrywarki (LiteON DVDRW SHW-160P6S - cokolwiek to znaczy)?
Z góry dziękuję za pomoc.

LinkBack URL
About LinkBacks