Zapraszam do dyskusji nad artykułem o przerobieniu nagrywarki LiteOn SOHW 1613S na 1633S lub 1653S.
Zapraszam do dyskusji nad artykułem o przerobieniu nagrywarki LiteOn SOHW 1613S na 1633S lub 1653S.
Moim skromnym zdaniem artykuł, pod względem technicznym i merytorycznym, jest bardzo dobry, chylę czoła przed autorem,
zastanawia mnie tylko taka rzecz: sugerowana cena modelu SOHW 1613S to 279zł, model 1633S kosztuje... 285zł (http://www.***********/shop.php?prodi...3333535f4f454d), nie wiem czy ktokolwiek za 6zł "w kieszeni" zaryzykuje uszkodzenie nowego napędu (gwarancję straci na pewno),
nie znalazłem jeszcze ceny modelu 1653S, być może będzie ona dużo wyższa i wówczas przerobienie z SOHW 1613S na 1653S będzie bardziej korzystne, bo obecnie przejście 1613S -> 1633S nie jest "warte zachodu"
Dzięki za pochlebiającą mi opinię
Szczerze mówiąc, to nawet nie sprawdzałem ceny końcowej tego napędu i poprzestałem na notatce prasowej AB... Jeśli różnica w cenach jest rzeczywiście taka mała, to AB będzie musiało obniżyć cenę modelu 1613S, bo po prostu nikt go nie kupi.
bardzo fajny ten artykul , czyta sie go bardzo dobrze
wiecej poprosimy![]()
Niestety studia pochłaniają masę czasu![]()
na pewno, studiowalem to rozumiem cie doskonaleNapisał Nol
ale studia sie kiedys skoncza, wiec spoko
nic nie trwa wiecznie
Jestem użytkownikiem nagrywarki 1613 i po przeczytaniu artykułu nasuneły mi się takie pytania:
1. Jeżeli zaktualizujemy BIOS do modelu np 1653 to czy można będzie korzystać z nowszych biosów wypuszczanych oryginalnie do 1653 przez producenta?
2. Czy należy te nowsze biosy przepuszczać przez OmniPatcher'a czy wystarczy wgrywać je z orginalnej dystrybucji?
Mam nadzieje że na te pytania odpowiedź nie była zawarta w innym wątku ale niestety nic nie znalazłem.
Artykuł OK.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Rucio ; 09.Jan.2005 o 21:06
Ad1. Tak, ale dopiero po "przepuszczeniu" oryginalnego firmware'u przez Omnipatchera zgodnie z opisaną w artykule instrukcją.Napisał Rucio
Ad2. Patrz Ad1.![]()
Wywnioskowałem z tego artykułu,że można "przerobić" w taki sam sposób
1633S na 1653S. Nie mylę się ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)