+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Dziwny problem z nagrywarką LITE-ON

Szeregowy airwolff ma szanse

Domyślnie Dziwny problem z nagrywarką LITE-ON

Witam posiadam nagrywarkę LITE-ON DVDRW LH 18A1H.I ostatnio podczas nagrywania płyty DVD wyskoczył mi taki komunikat "Brak kompilacji mocy".Po raz pierwszy mi się to zdarzyło.Do tej pory nagrywarka idealnie nagrywała.Co może być przyczyną takiego stanu.I jak z tym poradzić?Czy to już koniec jej żywota?
    Zaznaczam, że nie było zbyt intensywnie eksploatowana.

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

A nie przypadkiem "Błąd kalibracji mocy"
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Cool

Cytat Napisał airwolff Zobacz post
    Witam posiadam nagrywarkę LITE-ON DVDRW LH 18A1H.I ostatnio podczas nagrywania płyty DVD wyskoczył mi taki komunikat "Brak kompilacji mocy".Po raz pierwszy mi się to zdarzyło.Do tej pory nagrywarka idealnie nagrywała.Co może być przyczyną takiego stanu.I jak z tym poradzić?Czy to już koniec jej żywota?
    Zaznaczam, że nie było zbyt intensywnie eksploatowana.
    no cóż kolego leciwe nagrywarki nadają do jedynego najlepszego miejsca czyli do kosza

jak pisze kolega wyżej raczej błąd kalibracji mocy (lasera) częsty problem z litkach bez nowego firmware'u sam miałem pare razy takie cudo w LiteONach

co można zrobić

Po pierwsze primo: sprawdź czy masz najnowszy firmware (jeżeli nie to wgraj najnowszy FW i sprawdź jak będzie chodzić nagrywarka)
    Po drugie primo: jeżeli nadal nie będzie chodzić odwiedź stronę rpc1.org poszukaj zmodowanego FW wgraj i zobacz co się z tego urodzi
    Po trzecie primo: jeżeli nadal będzie tak jak będzie to pędź do sklepu po nowy palnik (najbardziej niezawodny sposób na pozbycie się problemów z nagrywaniem)

UWAGA

Przed wykonaniem opcji co można zrobić warto kupić oryginalne verby + podejrzewam że będą się palić oka a twój problem to śmieciarskie płyty made in HK - reasumując podróby jakieś które nie nadają się nawet do klopa żeby się podetrzeć (chociaż mylić się tez mogę)

Teraz idź i działaj a na koniec napisz co ci się urodziło z tych moich pomysłów

PS-oczywiście nie tylko LiteON jak pada pokazuje taki błąd miałem w NECu miałem w LG uważam to za normę w palniku który jest stary piłowany lub niema do niego biosu nowego chociaż nie tylko taki błąd się pojawia jak z nagrywarki robi się padaka

Pozdro

NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Szeregowy airwolff ma szanse

Domyślnie

Witam ponownie.Powiem tylko tyle lee99 dziękuje wgrałem nowy soft do nagrywarki i chyba pomogło bo nagrałem już 4 płyty DVD o żadnego błędu nie stwierdziła.A tak nawiasem to faktycznie chodziło o "brak kalibracji mocy".

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Cool

Cytat Napisał airwolff Zobacz post
    Witam ponownie.Powiem tylko tyle lee99 dziękuje wgrałem nowy soft do nagrywarki i chyba pomogło bo nagrałem już 4 płyty DVD o żadnego błędu nie stwierdziła.A tak nawiasem to faktycznie chodziło o "brak kalibracji mocy".
    na jakiś czas pomoże potem znowu będzie to samo... sam mam ten problem w NECu nie chce mi już od dawna nagrywać dvdram'ów i szicirarskich dvdików oraz ma problemy z nie którymi DVD(_+)RW powoli przychodzi czas na wymiane

na szczęście LG w zapasie więc narazie gitara

Pozdro i oby Twój "Palnik" był zawsze sprawny
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)